Skip to main content
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden

Wist je dat de zoete aardappel meer bètacaroteen, oftewel pro-vitamine A, bevat dan de gewone aardappel? Deze stof zorgt voor de oranje kleur van de zoete aardappel.

Labels:
Calorie Smart
Vegan
Légumes ++
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Sesamzaad
Mosterd
Tarwe
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

40 gram

Hummus

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet, Sesamzaad, Mosterd)

40 gram

Bulgur

(Bevat: Tarwe, Gluten Kan bevatten: Kamut, Khorasan (tarwe), Rogge, Gerst, Gluten, Haver)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

½ stuk(s)

Rode ui

250 gram

Bloemkool

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

150 gram

Zoete-aardappelblokjes

¼ zakje(s)

Hello Harissa

10 gram

Gedroogde cranberry's

(Kan bevatten: Pecannoten, Walnoten, Noten, Cashewnoten, Paranoten, Macadamianoten, Pinda's, Sesamzaad, Amandelnoten, Hazelnoten, Pistachenoten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2858 kJ
Energie (kcal)683 kcal
Vetten28.5 g
waarvan verzadigd4.7 g
Koolhydraten78.9 g
waarvan suikers15.2 g
Vezels21.5 g
Eiwitten14.7 g
Zout1.6 g
Potassium675.3 mg
Calcium58.8 mg
Iron1.7 mg

Benodigdheden

Pan
Kom
Bakplaat met bakpapier

Instructies

Zoete aardappel koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Zet de zoete aardappel onder water in een pot. Kook 7 - 9 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Groenten voorbereiden
2
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. Snijd de ui in 6 partjes.
  • Voeg de groenten toe aan een kom en besprenkel met een flinke scheut olijfolie. Voeg de Hello Harissa (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en de honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Schep goed om, zodat de groenten goed bedekt zijn.
Groenten roosteren
3
  • Verdeel de bloemkool en ui over een bakplaat met bakpapier en rooster 10 minuten in de oven.
  • Voeg de zoete aardappel toe en rooster nog 10 - 12 minuten.
  • Bereid ondertussen de bouillon in een pot. Kook de bulgur in 10 - 12 minuten gaar. Giet af, roer de Midden-Oosterse kruiden erdoor, en laat uitstomen.
Kruiden snijden
4
  • Snijd de verse kruiden fijn.

Weetje: Wist je dat peterselie zeer rijk is aan ijzer? Het bevat per gram wel 3 keer zoveel ijzer als biefstuk! Het relatief kleine beetje peterselie in dit recept draagt daardoor al bij aan een gezonde ijzerinname.

Dressing maken
5
  • Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie en witte balsamicoazijn met de helft van de verse kruiden. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een andere kleine kom de hummus met het water voor de saus. Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
Serveren
6
  • Verdeel de bulgur over de borden en schep de geroosterde groenten, inclusief de zoete aardappel, over de bulgur. 
  • Besprenkel met de hummus en de kruidendressing.
  • Garneer met de cranberry's en de overige verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders