Skip to main content
Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar
Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

Gepofte aardappel met spek, zure room en cheddar

en ingemaakte rode puntpaprika

Allergenen:
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Pofaardappel

1 stuk(s)

Rode puntpaprika

50 gram

Spekreepjes

gram

Mesclun

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Geraspte cheddar

50 gram

Biologische zure room

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

2.5 el

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)356 kcal
Energie (kJ)1491 kJ
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten17.1 g
waarvan suikers15.8 g
Vezels3.6 g
Eiwitten8.5 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Pan met deksel
Steelpan
Koekenpan
Saladekom
Kom
Ovenschaal

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en halveer ze (zie TIP) Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de aardappelen met schil, afgedekt, in 10 minuten half gaar. Haal uit de pan en prik met een vork een paar gaatjes in de aardappelen. Leg twee helften op een vel aluminiumfolie, bestrooi met zout en leg op iedere helft 1/4 el roomboter. Vouw goed dicht en bak 20 – 25 minuten in de oven.

Tip: Krijg je kleinere pofaardappelen, dan kan je ze ook in hun geheel koken, het halveren is alleen om de garing te versnellen.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit in een steelpan op middelhoog vuur met per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een goede snuf zout. Breng aan de kook en verlaag het vuur wanneer het mengsel kookt. Voeg de puntpaprika's toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Spek bakken
3

Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur. Bak de spekblokjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en overige bieslook door deze vinaigrette.

Aardappel vullen
5

Meng in een kom: 3/4 van de cheddar, de zure room, de helft van de bieslook, peper en zout. Schep met een lepel wat van de binnenkant uit de halve aardappelen en prak dit door het kaasmengsel. Schep dit mengsel vervolgens terug in de uitgeholde aardappel. Leg de gevulde aardappelen in een ovenschaal, verdeel de rest van de cheddar eroverheen en bak nog 4-6 minuten in de oven of totdat ze mooi goudbruin zijn (zie TIP).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappels te gratineren.

Serveren
6

Leg de gevulde aardappel op een bord. Garneer met de spekblokjes en serveer de ingemaakte puntpaprika en salade erbij.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Heerlijk frisse salade met verse bieslook, zoete perzik en walnoten
Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade

Platbrood met kalkoengyros, Turkse yoghurt en rettichsalade

Met een heerlijke gemengde sla van rode sla, veldsla en lollo bianca
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Koolvis met noedels, groenten en ananas-kerriechutney

Met geroerbakte Chinese kool
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak
Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Wijtingfilet met paksoi, tomaat en gebakken rijst

Een geurig rijstgerecht met knoflook, gember en rode peper
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes
Fettuccine met garnalen en courgette

Fettuccine met garnalen en courgette

Met crème fraîche. tomaat en rozemarijn
Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Indonesische noedels met zelfgemaakte pindasaus en groenten

Met een mix van snijbonen en tomaat
Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes met rundergehakt

Met aardappelpartjes, tomaat-pestosalade en sla
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken
Gnocchi met kip in romige saus

Gnocchi met kip in romige saus

Met venkel en basilicum
Hutspot met worst van Brandt & Levie en frisse bieslook

Hutspot met worst van Brandt & Levie en frisse bieslook

Met smaakvolle jus
Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Italiaanse pitabroodjes gevuld met rundergehakt

Met tomaat-pestosalade, ijsbergsla en bataat
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen
Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Gebakken schelvis met zeekraal en aardappelpuree

Een ziltig gerecht met verse dille
Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Mexicaanse taco's met tonijn met friszoete ijsbergsalade

Accompagnés d'une salade iceberg fraîche et sucrée
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

Met aardappelen en frisse salade
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui, geroosterde bataat en frisse salade

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui, geroosterde bataat en frisse salade

Avec des patates douces rôties et une salade tout en fraîcheur
Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Gigli met gehaktballetjes en tomatensaus

Geserveerd met een frisse salade van mesclun

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen