topBanner
Gekruide rundsburger op een Turks broodje

Gekruide rundsburger op een Turks broodje

met couscoussalade en zelfgemaakte tzatziki

Lees meer

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je extra tijd? Laat de yogurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Tree NutsMilch (enthält Rohmilch)EiGlutenbevattende granenNotenSesamzaadSojaMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Turks broodje

(BevatTree Nuts, Milch (enthält Rohmilch), Ei, Glutenbevattende granen, Noten, Sesamzaad, Soja)

85 gram

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

240 gram

Rundergehakt

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Rode ui

10 gram

Verse bladpeterselie en munt

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Komkommer

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

1 kuipje(s)

Olijfolie met citroen

1 zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

Zelf toevoegen

160 ml

Groentebouillon

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4003 kJ
Energie (kcal)957 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd17.0 g
Koolhydraten86 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten52 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kom
Koekenpan
Saladekom
Rasp
Grote kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en bak het Turkse broodje 3 - 6 minuten. Breng 80 ml bouillon per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de couscous. Voeg de couscous toe en laat, afgedekt, 10 minuten wellen. Roer daarna los met een vork en laat staan zonder deksel. De couscous mag afkoelen.

2

Meng het rundergehakt met de Midden-oosterse kruiden, peper en zout in een kom. Kneed van het gekruide rundergehakt 1 burger per persoon. Druk de burger goed plat, zodat hij mooi op het Turkse broodje past. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de burgers 3 - 4 minuten per kant. Snijd de tomaat in blokjes en snipper de ui. Snijd de muntblaadjes en bladpeterselie grof.

3

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de komkommer in de lengte door de helft en verwijder de zaadlijsten. Snijd de helft van de komkommer in blokjes en rasp de ander helft met een grove rasp. Meng de yoghurt, knoflook en de geraspte komkommer in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

4

Maak in een grote kom een dressing van per persoon: 1/2 el rodewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie en de olijfolie met citroen. Breng op smaak met peper en zout. Roer de couscous, komkommer- en tomatenblokjes, ui en verse kruiden hierdoor. Snijd het Turkse broodje open en leg de burger erin met een schep tzatziki. Serveer met de couscoussalade en de overige tzatziki.