
Stoemp wordt al zeker sinds de 19e eeuw in Brussel geserveerd en waarschijnlijk al veel eerder, aangezien het gebruik van aardappelen al in de 16e eeuw in het vorstendom Luik werd vermeld en de teelt ervan in de 18e eeuw in de Oostenrijkse Nederlanden.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
250 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortel
½ stuk(s)
Prei
4 stuk(s)
Gehaktballetjes van varken en rund
(Kan bevatten: Selderij, Ei, Gluten, Mosterd, Soja)
10 ml
Ketjap manis
(Bevat: Soja, Tarwe)
25 gram
Spekreepjes
2 el
[Plantaardige] boter
50 ml
Zoutarme runderbouillon
1 tl
Mosterd
1
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee potten voor de wortel en aardappelen.



Tip: De gehaktballen hoeven nog niet gaar te zijn. Je verwarmt ze later nog in de saus.

