NIEUW! Ontdek elke maand een nieuw thema met de lekkerste recepten. In juli staat de barbecue centraal. Geniet optimaal van de lange zomeravonden met elke week een speciaal barbecue-recept. Regen op komst? Dan kun je dit recept ook gewoon in de keuken bereiden. De grote garnalen die vanavond de show stelen op jouw barbecue (of in de keuken) hebben wij vast voor je gemarineerd in een knoflookmarinade. Garnalen en knoflook vormen een gouden duo en omdat wij geen genoeg van knoflook kunnen krijgen, maak je er ook een olie mee met limoen en basilicumtakjes. De friszure limoen past perfect bij de sterke knoflook en samen geven ze de orzo veel smaak.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
85 gram
Orzo
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)
¼ stuk(s)
Limoen
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
½ stuk(s)
Knoflookteen
2 stuk(s)
Tomaat
100 gram
Grote gemarineerde garnalen
(Bevat Vis, Schaaldieren)
20 gram
Rucola
(Kan bevatten Selderij)
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook ruim water in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje boven de pan en voeg de orzo toe. Kook de orzo, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar. Giet af en spoel daarna met lauw water.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit. Haal de blaadjes van het basilicum. Snijd de blaadjes in reepjes en snijd de takjes fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Halveer de tomaten en meng in een ovenschaal met zwarte balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout naar smaak. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 15 - 20 minuten in de oven.
Meng ondertussen in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de limoenrasp, de knoflook, de fijngesneden basilicumtakjes en 1 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Rijg de gemarineerde garnalen aan de spiezen. Verhit een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalenspiezen in 8 - 10 minuten rondom gaar. Voeg eventueel wat extra olijfolie toe wanneer de garnalen aanbakken.
Meng de knoflookolie en de rucola door de lauwwarme orzo en breng op smaak met ruim peper en zout. Verdeel de salade over de borden en leg de garnalenspiezen en de gepofte tomaten erbij. Schenk het achtergebleven vocht uit de ovenschaal over de tomaten en garneer met de reepjes basilicum. Besprenkel de salade met het overige limoensap.