Skip to main content
Ganzenworst met spinaziestamppot en cherrytomaten

Ganzenworst met spinaziestamppot en cherrytomaten

Met gebakken sjalotringen

Je serveert de stamppot met een bijzonder worstje. Er zijn veel proefsessies aan vooraf gegaan, voordat deze worst van Hollandse gans en rund voor ons de ideale smaak had. Er is rundvlees aan de worst toegevoegd voor de extra smeuïge smaak en kruiden zoals foelie en laurier zorgen voor een licht pittig karakter.

Allergènes:
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair farineuse

⅕ pièce(s)

Noix de muscade

½

Échalote

1

Saucisse de canard

150 g

Épinards

(Peut contenir : Céleri)

75 g

Tomates cerises rouges

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

filet

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories690 kcal
Énergie (kJ)2887 kJ
Graisses27 g
Graisses saturées10 g
Glucides69 g
Fibres alimentaires11 g
Protéines37 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Râpe
Couvercle
Poêle à bords hauts
Cocotte avec couvercle
Wok avec couvercle
Presse-purée

Instructions

1

Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook. Was de aardappelen (challenger) grondig en snijd in parten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de sjalot in dunne halve ringen.
2

Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp. Snijd de sjalot in dunne halve ringen.

Bak de sjalot de laatste 6 minuten mee met de ganzenworst.
3

Smelt de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur en bak de ganzenworst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bak na 6 minuten de sjalot mee in dezelfde pan.

Voeg na 4 minuten de cherrytomaten toe.
4

Smelt ondertussen de overige olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en roerbak de helft van de spinazie 5 minuten. Snijd de cherrytomaten in kwarten en voeg na 4 minuten toe. Breng op smaak met de geraspte nootmuskaat, peper en zout. Zet het vuur uit en houd afgedekt warm.

5

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg een scheutje melk en/of kookvocht toe om het smeuïg te maken (zie tip). Voeg daarna de gebakken spinazie, cherrytomaten en de overige rauwe spinazie toe aan de pan. Breng verder op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

Besprenkel de spinaziestamppot met jus uit de pan.
6

Verdeel de spinaziestamppot over de borden. Serveer met de ganzenworst en gebakken sjalot. Besprenkel met de jus uit de pan.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes