Skip to main content
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise
Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

Fondant aardappelen met vadouvanmayonaise

met broccolini, geroosterd amandelschaafsel en granaatappelpitjes

Vul de kersttafel met lekkere bijgerechten om samen te delen.

Allergenen:
Amandelnoten
Mosterd
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd45 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

stuk(s)

Granaatappel

stuk(s)

Ui

gram

Bimi broccoli

gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

gram

Aardappelen

stuk(s)

Knoflookteen

gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Mayonaise

(Bevat: Mosterd, Ei)

zakje(s)

Vadouvan

(Bevat: Mosterd)

stuk(s)

Handsinaasappel

gram

Boter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

el

Zwarte balsamicoazijn

el

Honing [of plantaardig alternatief]

ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2914 kJ
Energie (kcal)696 kcal
Vetten41.7 g
waarvan verzadigd11 g
Koolhydraten64.9 g
waarvan suikers20.3 g
Vezels9.5 g
Eiwitten10.8 g
Zout0.8 g
Potassium109.1 mg
Calcium15 mg

Benodigdheden

Kom
Rasp
Koekenpan
Kleine kom
Pan
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan

Instructies

Garnituur voorbereiden
1
  • Rasp de schil van de appelsien met een fijne rasp. Pers de appelsien uit boven een kleine kom.
  • Meng in een kom de mayonaise met per persoon: 1/4 tl appelsienrasp, 1/2 el appelsiensap en 1/4 tl vadouvan.
  • Rol al duwend de granaatappel over het aanrecht tot je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  • Verhit ondertussen een pan zonder olie op hoog vuur. Voeg het amandelschaafsel toe en rooster 2 - 3 minuten, of tot het goudbruin kleurt. Haal uit de pan en houd apart.
Fondant-aardappelen voorbereiden
2
  • Was de vastkokende aardappelen. Snijd de uiteinden aan de lange zijde eraf, deze gebruik je niet. Snijd vervolgens in tonnetjes van ongeveer 2 - 3 cm dik.
  • Verhit 1 el boter per persoon in een pan op middelhoog vuur en leg de aardappeltonnetjes erin. Bak de aardappeltonnetjes in 2 - 3 minuten per kant goudbruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Verdeel de aardappelen over de bodem van een ovenschaal en bewaar afgedekt tot gebruik.
Broccolini voorbereiden
3
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een ruime pot voor de broccolini. Kook de broccolini 3 - 5 minuten en giet af (zie Tip).
  • Spoel de broccolini af met koud water.
  • Snijd de ui in partjes.

Tip: Met deze bereiding behoudt de broccolini haar crunch. Heb je liever geen crunch? Kook de broccolini dan 7 - 8 minuten.

Fondant aardappelen bakken
4
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Bereid de bouillon. Roer de knoflook door de bouillon.
  • Giet de bouillon over de aardappelen heen en bak 30 - 40 minuten in de oven.
Ui bakken
5
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak 3 - 4 minuten.
  • Blus de ui af met 1/2 el balsamicoazijn per persoon. Voeg vervolgens 1 el honing per persoon toe en laat 1- 2 minuten indikken.
Serveren
6
  • Verhoog het vuur vlak voor serveren naar hoog, voeg de broccolini en tijmtakjes toe en bak 3 - 5 minuten al roerend mee met de ui. Breng goed op smaak met peper en zout.
  • Leg de broccolini in een mooie schaal en besprenkel met de granaatappelpitjes en het amandelschaafsel.
  • Haal de fondant aardappelen uit de oven, leg op een mooi bord of een plank en besprenkel met een deel van de vadouvanmayonaise.
  • Serveer de overige vadouvanmayonaise ernaast. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus