Foe yong hai met Oosterse groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Foe yong hai met Oosterse groenten

Foe yong hai met Oosterse groenten

en verse ananas

Foe yong hai is een typisch Chinees gerecht op basis van omelet en zoetzure tomatensaus. Deze klassieker ga je niet afhalen maar maak je makkelijk zelf! Je eet hem niet met rijst maar met noedels. De Oosterse groentemix en ananas maken het tot een Chinees festijn!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Eieren
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1

Knoflookteen

1

Ananasringen

2

Ei

(Bevat Eieren)

200

Chinese groentemix

(Kan bevatten Selderij)

10

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

½

Tomatenpuree

75

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

125

Groentebouillon

Peper en zout

1

Zonnebloemolie

1

Honing

1.5

Ketjap manis

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)3151 kJ
Energie (kcal)753 kcal
Vetten36 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers0 g
Vezels6 g
Eiwitten28 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Pan met deksel
Steelpan

Instructies

Voeg de groenten toe aan het eimengsel.
1

Bereid de bouillon. Snijd of pers de knoflook fijn en snijd de ananas in kleine stukjes. Kluts de eieren in een grote kom. Voeg de Oosterse groentemix toe aan het ei en breng op smaak met peper en sojasaus.

Giet het ei-groenten mengsel in de pan.
2

Verhit de helft van de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel (zie tip) en fruit de helft van de knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg het ei met de groenten toe en laat, afgedekt, 15 minuten op laag vuur stollen. Verdeel met een spatel de omelet de laatste 2 minuten in grove stukken.

3

Kook ondertussen 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels.

Voeg de ketjapsaus toe.
4

Verhit de overige zonnebloemolie in een steelpan en fruit de overige knoflook 1 minuut op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en bak 30 seconden mee. Voeg de ananas, bouillon, honing en ketjapsaus toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Kook ondertussen de noedels in de pan met deksel, afgedekt, in ongeveer 3 minuten gaar. Giet daarna af, spoel af onder koud water en besprenkel eventueel met een scheutje zonnebloemolie om kleven te voorkomen.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel de noedels over de borden. Serveer met het ei en schenk de saus erover.