Skip to main content
Biefstukreepjes in zoete sojamarinade met rijst en spitskool

Biefstukreepjes in zoete sojamarinade met rijst en spitskool

één simpel recept, met extra smaken voor ouders!

Je kunt dit recept makkelijk aanpassen aan de smaak van jouw kleintjes, zonder te hoeven inleveren op je eigen smaak. Houd het simpel voor de kinderen en geniet van de ingrediënten die speciaal voor jou zijn toegevoegd!

Labels:
Calorie Smart
Légumes ++
Famille
Riche en protéines
Allergenen:
Soja
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Gesneden spitskool

20 gram

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Soja, Gluten, Tarwe)

⅓ bosje(s)

Lente-ui

100 gram

Biefstukreepjes

125 gram

Champignons

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

½ tl

Suiker

1 el

[Zoutarme] sojasaus

50 ml

Zoutarme runderbouillon

½ el

Maiszetmeel [of bloem]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2893 kJ
Energie (kcal)692 kcal
Vetten22.7 g
waarvan verzadigd3.3 g
Koolhydraten82.1 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels6.5 g
Eiwitten36.5 g
Zout2.8 g
Potassium531.7 mg
Calcium20.8 mg
Iron0.3 mg
Kom
Pan
Wok of hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Vlees marineren
1
  • Breng water aan de kook in een pot voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de biefstukreepjes toe aan de kom en voeg de suiker, sojasaus en de helft van de knoflook toe.
  • Besprenkel met een scheutje zonnebloemolie en roer goed door. Zet apart en laat marineren.
Rijst koken
2
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Verwijder de zaadlijsten van de rode peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) en snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten.
  • Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar.
  • Bereid de bouillon.
Champignons bakken
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de champignons, de rode peper en het witte gedeelte van de lente-ui 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verhit opnieuw een scheutje zonnebloemolie in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg de spitskool en de overige knoflook toe en bak, afgedekt, 5 - 8 minuten. 
  • Haal het deksel van de pan, voeg de zoete Aziatische saus toe en roer goed door.
Serveren
4
  • Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en bak de biefstukreepjes met marinade 1 - 2 minuten. 
  • Voeg het maiszetmeel en de bouillon toe. Bak nog 1 minuut, of tot de saus is ingedikt.
  • Serveer de rijst in kommen of diepe borden. Verdeel de spitskool en de biefstukreepjes eroverheen.
  • Voor de ouders: verdeel de pikante champignons erover en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders