Skip to main content
Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas
Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Schelvis met zelfgemaakte kruidenroomkaas

Met geroerbakte komkommer, aardappels en cherrytomaten

Komkommer eet je meestal in een verfrissende salade of ingelegd in suiker en azijn. Het wordt vaak geserveerd bij pittige gerechten, als frisse tegenhanger. Vandaag ga je voor een hele andere bereiding, namelijk roerbakken. Een lekkere variatie op een bekend ingrediënt - we zijn benieuwd wat je ervan vindt!

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Drieling aardappelen

1 stuk(s)

Schelvisfilet

½ stuk(s)

Komkommer

125 gram

Rode cherrytomaten

0.13 stuk(s)

Knoflookteen

2 bosje(s)

Verse dille

3 spriet(en)

Verse bieslook

20 gram

Roomkaas

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Honing

¼ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2289 kJ
Energie (kcal)547 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd9.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers6.9 g
Vezels8 g
Eiwitten27 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Hapjespan

Instructies

Krieltjes koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de Drieling aardappelen. Halveer de krieltjes en snijd eventueel grotere aardappelen in kwarten. Kook de aardappelen, afgedekt, in 10 – 12 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Vis en komkommer snijden
2

Dep ondertussen de schelvis droog en snijd in vieren. Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten met behulp van een theelepel en snijd de komkommer in boogjes.

Kruidenroomkaas maken
3

Pers de knoflook of snijd fijn en snijd de dille en bieslook fijn. Meng in een kom de knoflook en het grootste deel van de kruiden door de roomkaas en breng op smaak met peper en zout.

Vis en komkommer bakken
4

Verhit de helft van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel op middellaag vuur en bak de schelvis 1 – 2 minuten aan elke kant. Haal de schelvis even uit de pan, voeg de komkommer toe en roerbak deze 3 – 4 minuten. Voeg de kruidenroomkaas en de vis toe en schep 1 – 2 minuten voorzichtig om.

Tomaten bereiden
5

Halveer ondertussen de rode cherrytomaten. Meng in een kom de cherrytomaten met de extra vierge olijfolie, honing en mosterd. Breng op smaak met peper en zout en zet apart.

Serveren
6

Schep de overige roomboter door de warme aardappelen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelen, de tomaten, de vis en de komkommer over de borden. Bestrooi met de overige dille en bieslook.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen