Duitse biefstuk met pittige bataatpuree

Duitse biefstuk met pittige bataatpuree

Met gebakken knoflook-snijbonen

25 minuten
Lees meer

Duitse biefstuk is gemaakt van grofgemalen, mals rundvlees. Dit vlees is ook lekker als het nog een beetje rood is, je hoeft het dus niet lang te bakken. De bosui geeft samen met de rode peper pit aan de zoete bataatpuree. Heb jij je ook weleens afgevraagd wat nu het verschil is tussen lente-ui en bosui? Dat zit 'm in het oogstmoment: de lente-ui wordt eerder geoogst en is daardoor wat milder van smaak.

Labels:Calorie-focusEten binnen 3 dagenFamilyGlutenvrijQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediënten
hoeveelheden

500 g

Zoete aardappel

(Kan sporen van allergenen bevatten)

200 g

Kruimige aardappelen

1 stuks

Knoflookteen

1 stuks

Bosui

1 stuks

Rode peper

300 g

Snijbonen, gesneden

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Duitse biefstuk

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

800 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

scheutje

Melk

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaarden
Energie (kJ)2573 kJ
Energie (kcal)615 kcal
Vetten17.0 g
waarvan verzadigd5.8 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.9 g
Vezels14 g
Eiwitten30 g
Zout0.7 g
Benodigdheden
Benodigdheden
Cutting Board
Fruitmesje
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper
Bord
InstructiesPDF
Instructies
Snijden
Snijden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel voor de bataat en de aardappelen. Weeg de bataat af, was of schil de bataat en de aardappelen en snijd beide in grove stukken. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn.

Koken
Koken
2

Kook de aardappelen en de bataat 10 – 12 minuten, afgedekt, in de pan met bouillon. Giet daarna af, bewaar een klein beetje bouillon en laat zonder deksel uitstomen.

Snijbonen bakken
Snijbonen bakken
3

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook 1 – 2 minuten. Voeg de snijbonen, het wit van de bosui en 1 el water per persoon toe en bak, afgedekt, 6 minuten. Haal vervolgens de deksel van de pan en bak de snijbonen nog 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

Biefstuk bakken
Biefstuk bakken
4

Verhit ondertussen de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de Duitse biefstuk in 2 – 3 minuten per kant rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout. Bak de Duitse biefstuk langer wanneer je niet van rood vlees houdt.

Puree maken
Puree maken
5

Stamp de bataat en de aardappelen fijn met een aardappelstamper. Voeg een scheutje melk en wat van het bewaarde kookvocht toe, roer de rode peper erdoor en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra roomboter toe om het geheel smeuïger te maken.

Serveren
Serveren
6

Verdeel de bataatpuree over de borden en garneer de puree met het groen van de bosui. Serveer met de snijbonen en de Duitse biefstuk.