Double protein - Kipgehaktballetjes in tomatenrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Double protein - Kipgehaktballetjes in tomatenrijst

met paprika en feta

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Krulpeterselie en oregano

85 gram

Witte langgraanrijst

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

6 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)655 kcal
Energie (kJ)2739 kJ
Vetten37.5 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten26.5 g
waarvan suikers19.2 g
Vezels12.2 g
Eiwitten47.6 g
Zout6.7 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

1

Bereid de bouillon. Snijd de paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn. 

2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui, de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes met ui en de oregano toe. Breng, afgedekt, aan de kook en laat 15 - 18 minuten pruttelen, of totdat de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is (zie Tip).

Tip: Proef regelmatig of de rijst al gaar is. Dit hangt af van wet voor pan je gebruikt. Voeg extra bouillon of water toe als je merkt dat de rijst volledig is drooggekookt en nog niet gaar is.

3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 3 - 4 minuten rondom bruin (zie Tip). Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 - 10 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn. 

Tip: Heb je liever kleinere gehaktballen? Halveer ze dan. Let wel op de baktijd: de gehaktballetjes zijn dan sneller klaar.

4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en 1/2 van de peterselie door de rijst en breng op smaak met peper en zout.  

6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.