En Inde, le mot dahl désigne aussi bien le plat que des légumineuses fendues.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ pièce(s)
Pomme
1 cc
Gingembre frais
½ cc
Curcuma en poudre
½ sachet(s)
Épices de curry vert
25 g
Lentilles rouges fendues
(Peut contenir: Gluten)
125 ml
Lait de coco
1 pièce(s)
Pain naan
(Contient: Blé )
⅓ pièce(s)
Concombre
½ pièce(s)
Tomate Kumato
5 g
Menthe fraîche
(Peut contenir: Céleri)
¼ pièce(s)
Citron vert
5 g
Noix de coco râpée
(Peut contenir: Fruits à coque, Graines de sésame, Arachides)
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de légumes à faible teneur en sel
½ cs
Huile de tournesol
½ cs
Huile d'olive vierge extra
à votre convenance
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de appel met een grove rasp of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of snijd fijn.
Weetje: Wist je dat appels flavonoïden bevatten? Dit zijn antioxidanten die ons beschermen tegen vrije radicalen: schadelijke stoffen in je lichaam veroorzaakt door bijvoorbeeld UV-straling of luchtvervuiling.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de kurkuma en de groene currykruiden toe en bak 1 minuut al roeerend, of tot de kruiden beginnen te geuren. Voeg de knoflook, ui en gember toe en bak 2 - 3 minuten al roerend.
Voeg de linzen en appel toe aan de sauteerpan en schep goed om. Voeg de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en verlaag het vuur. Kook de dahl, afgedekt, 18 - 20 minuten. Voeg eventueel iets meer water toe als de dahl te droog wordt. Haal het deksel van de sauteerpan. Laat nog 5 minuten indikken, of tot de linzen gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Bak het naanbrood 4 - 6 minuten in de oven. Snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder de zaadlijsten. Snijd daarna in kleine blokjes. Ris de muntblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Snijd de limoen in partjes.
Meng in een kom de komkommer, tomaat, verse munt en 1/2 el extra vierge olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout. Bewaar apart tot serveren.
Pers 1 limoenpartje per persoon uit over de dahl en roer goed door. Verdeel de dahl over diepe borden en garneer met de kokosrasp. Serveer met het naanbrood, de frisse salsa en de overige limoenpartjes.