Skip to main content
Krokante garnalen met zoet-pikante chilisaus
Krokante garnalen met zoet-pikante chilisaus

Krokante garnalen met zoet-pikante chilisaus

met kokosrijst en zoetzure groenten

4.4
(44)

Klein maar krachtig! Radijsjes zijn een uitstekende bron van vitamine C, zitten boordevol vezels en bevatten weinig calorieën.

Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 ml

Kokosmelk

75 gram

Witte langgraanrijst

½ stuk(s)

Komkommer

½ bosje(s)

Radijs

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Tarwe)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

2.5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

½ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Suiker

250 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3291 kJ
Energie (kcal)787 kcal
Vetten30.6 g
waarvan verzadigd15.4 g
Koolhydraten100.5 g
waarvan suikers15 g
Vezels10.9 g
Eiwitten23.3 g
Zout2 g
Potassium60 mg
Calcium4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Kom
Bakplaat met bakpapier
Keukenpapier

Instructies

Rijst koken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon.
  • Meng in een pot met deksel de kokosmelk met de bouillon. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en kook, afgedekt, 12 - 14 minuten op laag vuur. Giet af en laat afgedekt verder garen. 
  • Halveer ondertussen de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijst met een theelepel en snijd de komkommer in halve maantjes. Verwijder het blad van de radijsjes en snijd de radijsjes in dunne schijfjes.
Zoetzuur maken
2
  • Snijd de citroen in 6 partjes en pers 2 citroenpartjes per persoon uit boven een saladekom.
  • Voeg de suiker en wittewijnazijn toe. Meng goed door en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de komkommer en radijs toe aan de zoetzure dressing in de saladekom en meng goed door elkaar.
  • Zet tot gebruik in de koelkast en schep tussendoor regelmatig om.
Garnalen bereiden
3
  • Meng in een kom de kokosrasp met de panko. Breng op smaak met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng op een bakplaat met bakpapier met de zonnebloemolie.
  • Strooi het kokos-pankomengsel over de garnalen en meng goed zodat de garnalen rondom bedekt zijn.
  • Bak de garnalen 12 - 14 minuten in de oven.

Weetje: Wist je dat garnalen weinig calorieën bevatten, maar wel rijk zijn aan eiwitten en calcium?

Serveren
4
  • Snijd de koriander fijn.
  • Serveer de krokante garnalen met de kokosrijst en de zoetzure groenten.
  • Strooi het achtergebleven kokos-pankomengsel over de rijst en besprenkel met de zoet-pikante chilisaus.
  • Garneer het gerecht met de koriander en serveer met de citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders