Skip to main content
Conchiglie in tonijn-pestosaus
Conchiglie in tonijn-pestosaus

Conchiglie in tonijn-pestosaus

met sla en zongedroogde tomaten

4.2
(908)

Vanavond waan je je in Italië met dit pastagerecht in de kleuren van de Italiaanse vlag. Conchiglie betekent 'schelpen' in het Italiaans. De vorm van deze verse pasta is perfect voor een dikke saus als deze – de schelpjes vullen zich met de tonijn-pestosaus

Labels:
Familie
Allergenen:
Vis
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Rode cherrytomaten

1 blik(ken)

Tonijn in olijfolie

(Bevat: Vis)

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Soja, Ei, Mosterd, Lupine)

30 gram

Mesclun

40 gram

Groene pesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten)

17 gram

Semi-gedroogde tomaten

1 el

Olijfolie van de tonijn

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3379 kJ
Energie (kcal)808 kcal
Vetten42 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers8.6 g
Vezels8 g
Eiwitten26 g
Zout1.2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Zeef
Koekenpan
Saladekom
Wok

Instructies

Voorbereiden
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de ui en halveer de cherrytomaten.

Tonijn uitlekken
2

Laat de tonijn uitlekken in een zeef en bewaar de olie.

Conchiglie koken
3

Kook de conchiglie in de pan met deksel, afgedekt, in 14 – 16 minuten beetgaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Salade maken
4

Meng ondertussen de mesclun met een klein beetje van de groene pesto in een saladekom. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de semi-zongedroogde tomaten fijn.

Verwarmen
5

Verhit in een wok of hapjespan 1 el olie van de tonijn per persoon en bak de cherrytomaten en ui 5 minuten op middellaag vuur. Voeg daarna de tonijn, de gekookte conchiglie en de overige pesto toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de pasta met de mesclun en garneer met de semi-zongedroogde tomaten.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders