Skip to main content
Zalmfilet met citoen-salieboter
Zalmfilet met citoen-salieboter

Zalmfilet met citoen-salieboter

met aardappelpuree en geroosterde groenten

Salie maakt deel uit van de muntfamilie en heeft dus van nature een licht muntachtige smaak, met vleugjes eucalyptus en citrus. Het is sterk, aards en geeft elk gerecht de perfecte finishing touch!

Labels:
Extra groente
Fibermaxxing
Allergenen:
Vis

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Zalmfilet

(Bevat: Vis)

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Pastinaak

1 stuk(s)

Wortel

½ stuk(s)

Rode ui

5 gram

Verse salie

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

⅓ stuk(s)

Citroen

Zelf toevoegen

¼ el

Olijfolie

¾ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Mosterd

[Plantaardige] melk

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3233 kJ
Energie (kcal)773 kcal
Vetten36.6 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten73.9 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels19.7 g
Eiwitten31.1 g
Zout1.2 g
Potassium2027.7 mg
Calcium114.4 mg
Iron3 mg

Benodigdheden

Pan
Bakplaat met bakpapier
Aardappelstamper
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappelen of was grondig en snijd in grove stukken.
  • Zet de aardappelen onder water in een pot en verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook 12 - 15 minuten. Bewaar wat van het kookvocht, giet af en leg de aardappelen terug in de pot.
Aardappelen stampen
2
  • Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een gladde puree. Voeg een scheutje melk of kookvocht toe en stamp goed door. Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper en zout.
  • Was de wortel en pastinaak en snijd in staafjes. Snijd de ui in 4 partjes.
  • Verdeel de wortel, pastinaak en ui over een bakplaat met bakpapier.
Pompoenpitten roosteren
3
  • Besprenkel de groenten met een klein scheutje olijfolie en verdeel de gedroogde rozemarijn erover. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om. Rooster 20 - 25 minuten in de oven.
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de pompoenpitten 3 - 4 minuten, of tot ze beginnen te poffen.
  • Haal uit de pan en voeg toe aan een kleine kom.
Salie bakken
4
  • Ris de salieblaadjes van de takjes.
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelmatig vuur. Bak de salieblaadjes en de salietakjes samen 4 - 5 minuten.
  • Snijd de salie fijn. Voeg de salie en de gesmolten boter toe aan de pompoenpitten.
Garnering afmaken
5
  • Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en snijd de citroen in partjes.
  • Knijp 1 citroenpartje per persoon uit boven de salieboter.
  • Voeg citroenrasp naar smaak toe en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
6
  • Verhit een klontje boter in dezelfde pan op middelhoog vuur. Bak de vis 2 - 3 minuten op de huid.
  • Draai om en bak nog 2 minuten op de andere kant.
  • Serveer de vis met de aardappelpuree, groenten en citroenpartjes.
  • Besprenkel de vis met de citroen-salieboter.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders