Je voegt witte courgette toe aan deze snelle en zomerse pasta. Niet schrikken dus als de groente in je box een vreemd kleurtje heeft. Deze courgette is zoeter dan de groene variant. De citroentijm zorgt voor een frisheid en combineert erg lekker met de warmgerookte zalm. Top met de scherpe rucola!
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
½ pièce(s)
Oignon rouge
½ pièce(s)
Courgette blanche
3 brin(s)
Thym citronné frais
80 g
Saumon fumé à chaud
40 g
Casarecce
40 g
Roquette
1 cs
Huile d'olive
à votre goût
Huile d'olive vierge extra
à votre goût
Poivre et sel
Breng 250 ml water aan de kook in een pan met deksel voor de caserecce.
Snipper de rode ui en snijd de courgette in halve plakken. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm en snijd of hak fijn. Trek met twee vorken de warmgerookte zalmsnippers los.
Kook de caserecce in de pan met deksel, afgedekt, 10 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op laag vuur. Voeg de courgette en citroentijm toe, draai het vuur middellaag en bak 5 minuten mee.
Voeg de caserecce en het grootste deel van de warmgerookte zalmsnippers toe aan de courgette en verhit nog 1 minuut. Roer vervolgens het grootste deel van de rucola erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de het gerecht over de borden. Garneer met de overige warmgerookte zalmsnippers en de overige rucola. Besprenkel naar smaak met de extra vierge olijfolie.