Een gezonde variant op de klassieke verjaardagscake
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
2 stuk(s)
Banaan
2 stuk(s)
Ei
25 gram
Walnoten
50 gram
Havermout
20 gram
Gele rozijnen
2 tl
Gemalen kaneel
10 gram
Lijnzaad
1 stuk(s)
Honing
snufje
Zout
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Prak de bananen in een kom. Voeg de eieren toe en mix met een garde of mixer in ongeveer 1 minuut tot een luchtig beslag.
Verkruimel vervolgens de walnoten. Voeg de walnoten, havermout, rozijnen, kaneel, lijnzaad, de helft van de honing en een snufje zout toe aan het beslag en roer door.
Schenk het beslag in een kleine ovenschaal of cakevorm met bakpapier en bak de ontbijtcake in 25 - 30 minuten goudbruin in de oven. Test of de ontbijtcake gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze er droog uitkomt dan is de ontbijtcake gaar. Haal de cake uit de vorm en besprenkel met de overige honing.