Skip to main content
Broodje hamburger met zomerse meloensalade
Broodje hamburger met zomerse meloensalade

Broodje hamburger met zomerse meloensalade

met verse munt en aardappelpartjes

4.3
(314)

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat: Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine, Tarwe Kan bevatten: Noten, Ei, Gluten)

¼ stuk(s)

Galiameloen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Hamburger van gemengd gehakt

(Bevat: Tarwe, Ei Kan bevatten: Selderij, Soja, Mosterd)

½ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Veldsla

2.5 gram

Verse munt

(Kan bevatten: Selderij)

150 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Witte balsamicoazijn

¼ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

25 gram

[Plantaardige] mayonaise

Voedingswaarden

Energie (kJ)3876 kJ
Energie (kcal)926 kcal
Vetten62.2 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers26.9 g
Vezels5.7 g
Eiwitten32.8 g
Zout3 g
Trans Fat0.3 g
Potassium450.6 mg
Calcium20.4 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan

Instructies

1
  • Schil de aardappelen en snijd in parten.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de parten afgedekt 30 - 35 minuten op middelhoog vuur.
  • Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Dressing maken
2
  • Verwarm de oven voor op 180 graden en bak de hamburgerbollen 3 – 6 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.
3
  • Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil.
  • Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen.
  • Voeg de meloen toe aan de saladekom.


Hamburger bakken
4
  • Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 2 - 3 minuten per kant, of tot hij gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
Salade maken
5
  • Verbrokkel ondertussen de witte kaas. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
  • Snijd de komkommer in kleine blokjes.
  • Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om.
  • Open de hamburgerbol en besmeer beide kanten met mayonaise.
Serveren
6
  • Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop.
  • Meng de overige veldsla met de salade en garneer de salade met de witte kaas.
  • Serveer de burger met de salade, de aardappelparten en de overige mayonaise.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders