Skip to main content
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen
Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

Luxe Aziatische bowl met tempura garnalen

met ei, peen en paddenstoelenmix

Onze garnalen hebben het ASC-keurmerk. Wist je dat dit keurmerk niet alleen voor verantwoorde visserij, maar ook voor betere werkomstandigheden staat?

Allergenen:
Hvede
Pesce
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Lente-ui

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

1.52 stuk(s)

Ei

65 gram

Verse spaghetti

120 gram

Garnalen

25 gram

Panko paneermeel

(Bevat: Hvede)

10 ml

Vissaus

(Bevat: Pesce)

20 gram

Woksaus met gember

(Bevat: Hvede, Sesamzaad, Soja)

75 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Hvede, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat: Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

2 el

Bloem

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)589 kcal
Energie (kJ)2465 kJ
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd4.4 g
Koolhydraten49.6 g
waarvan suikers12.4 g
Vezels7.6 g
Eiwitten36.6 g
Zout7.8 g

Benodigdheden

Dunschiller of kaasschaaf
Pan met deksel
Steelpan met deksel
Steelpan met deksel
Hapjespan of grote koekenpan
Kom
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water met een flinke snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de verse spaghetti en eieren. Snijd 1 bosui per persoon in schuine grove plakken en houd apart om later mee te garneren. Snijd de overige bosui in fijne ringen. Halveer de peen in de lengte. Schaaf met een dunschiller of kaasschaaf 2 linten per persoon van de peen en houd apart voor de garnering. Snijd de overige peen in dunne plakjes. Pel de knoflook.

Eieren en spaghetti koken
2

Kook 1 ei per persoon, afgedekt, in 6 minuten zacht (zie Tip). Haal de eieren uit de pan en laat schrikken onder koud water. Houd apart tot serveren. Kook de verse spaghetti 4 - 5 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat afgedekt staan.

Tip: Houd je meer van een hardgekookt ei? Kook het ei dan 8 minuten.

Bouillon maken
3

Breng 300 ml water per persoon aan de kook in een steelpan met deksel voor de bouillon. Voeg de vissaus, de helft van de woksaus met gember, de knoflook, peenplakjes, fijngesneden bosui en 2/3 bouillonblokje per persoon toe. Laat, afgedekt, zachtjes koken op laag vuur tot serveren.

Paddenstoelen bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de paddenstoelenmix 4 - 6 minuten. Voeg de overige woksaus met gember toe en breng op smaak met peper. Laat 1 minuut inkoken. Haal vervolgens de paddenstoelen met de saus uit de pan en bewaar apart.

Garnalen paneren
5

Verhit 2 el zonnebloemolie per persoon in de grote koekenpan op hoog vuur. Voeg de bloem toe aan een kom. Klop 1/2 ei per persoon los in een tweede kom. Meng in een derde kom de panko, 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix per persoon, peper en zout. Dep de garnalen goed droog met keukenpapier. Wentel elke garnaal eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door de panko tot deze volledig bedekt is met een laagje panko. Bak de garnalen 3 - 4 in minuten gaar en goudbruin in de grote koekenpan.

Serveren
6

Pel de gekookte eieren en halveer ze. Verdeel de noedels over diepe kommen. Schep wat van de bouillon met groenten over de noedels. Voeg de garnalen, de paddenstoelen en 1 ei per persoon toe. Garneer met de linten en de grofgesneden bosui. Besprenkel met de gomasio.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Cheesy kip-caprese loaded fries

Cheesy kip-caprese loaded fries

met basilicum-mayonaise, kerstomaten en paprika
Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

Kippensoep met Mexicaanse kruiden en cheddar

met krokante tortillareepjes en roomkaas
Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

Supergroene varkensrigatoni alla ragù bianco

verborgen courgette en spinazie! | met Parmigiano Reggiano en pistachenoten
Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

Hertengehaktballetjes in fusion BBQ-currysaus

met patatjes en sperziebonen
Pokébowl met warmgerookte zalm

Pokébowl met warmgerookte zalm

met avocado-mango salsa, zoete chilimayo en verse munt
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden
Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

Vietnamees geïnspireerde pita's met gehaktballetjes en ponzumayo

met regenboogsalade en Thais basilicum
Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

Taco's met chipotle-garnalen, avocado en mango

met zhoug, mais en limoenmayonaise
Varkenshaas in romige mosterdsaus

Varkenshaas in romige mosterdsaus

met sperziebonen, peterselie, gele wortel en aardappelen
Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

Zalmfilet met teriyakisaus, udonnoedels en limoen

met gebakken paksoi, wortel en puntpaprika
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade
Pastasalade met kip en avocado

Pastasalade met kip en avocado

met witte kaas en honing-mosterddressing
Spaghetti in romige kipcurrysaus

Spaghetti in romige kipcurrysaus

met geroosterde puntpaprika, verse kruiden en tomatensalade
Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

Hamburger deluxe met ontbijtspek en spiegelei

op briochebroodje met truffelmayo en kerstomatensalade
Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

Gratin met vegetarische kipstukjes en broccoli

met panko en zelfgemaakte kaassaus
Huevos Ahogados met avocado en kaas

Huevos Ahogados met avocado en kaas

Mexicaans gepocheerde eieren in tomatensaus
Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

Noedels met kipgehakt en zoete Aziatische saus

met courgette, paprika en cashewnoten
Tomatenrisotto met garnalen

Tomatenrisotto met garnalen

met rucolasalade, basilicum en citroen
Romige lasagne met courgette

Romige lasagne met courgette

met verse lasagnebladen en spinazie
Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

Romige penne met aubergine en Parmigiano Reggiano

met zongedroogde tomaten, vers basilicum, rucola en veldsla