Skip to main content
Tomatenrijst met kipgehaktballetjes
Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

Tomatenrijst met kipgehaktballetjes

met paprika en feta

.

Labels:
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Rode paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Krulpeterselie en oregano

85 gram

Witte langgraanrijst

1 pak(ken)

Tomatenblokjes

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

1 stuk(s)

Tomaat

50 gram

Feta

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme kippenbouillon

Voedingswaarden

Energie (kcal)834 kcal
Energie (kJ)3487 kJ
Vetten35 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten91 g
waarvan suikers17 g
Vezels7.2 g
Eiwitten34 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden
1

Bereid de bouillon. Snijd de rode paprika in kleine blokjes. Pers de knoflookteen of snijd fijn. Snipper de ui. Verwijder de blaadjes oregano van de steel en snijd fijn.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan een natriumarm bouillonblokje of gebruik de helft van het bouillonblokje met dezelfde hoeveelheid water.

Tomatenrijst maken
2

Verhit 1 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de rijst, de ui,de knoflook en de blokjes paprika toe. Roerbak 2 - 3 minuten. Voeg dan de kippenbouillon, de tomatenblokjes en de oregano toe. Breng, afgedekt, aan de kook en kook 15 - 18 minuten zachtjes, tot de rijst al het vocht heeft opgenomen en gaar is.

Tip: Hoe snel de rijst gaart is afhankelijk van de pan die je gebruikt. Proef daarom regelmatig of hij al gaar is en voeg extra bouillon of water toe als de rijst droogkookt.

Balletjes bakken
3

Halveer de kipgehaktballetjes en draai er nieuwe balletjes van, zodat je er 6 per persoon hebt. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen in 2 - 3 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 6 - 8 minuten, of totdat de gehaktballen gaar zijn.

Tip: Heb je liever grotere gehaktballen? Dan kun je ze natuurlijk heel laten, maar let wel op dat je ze dan langer bakt.

Snijden
4

Snijd de pruimtomaat in parten. Snijd de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de feta.

Tip: Wist je dat tomaten, vers of uit blik, rijk zijn aan vitamine A, C, E én lycopeen? Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Tomatenrijst afmaken
5

Haal de pan met tomatenrijst van het vuur en roer de parten pruimtomaat en de helft van de peterselie door de rijst. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de tomatenrijst over de borden en serveer met de kipgehaktballetjes. Garneer met de overige peterselie en de feta.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes