Van Indonesische satésaus tot Thaise pad thai, pinda's worden veel gebruikt in de oosterse keuken. Vandaag geef je er de gehaktballetjes een verrassende twist mee, waardoor ze nog lekkerder worden. Bimi is eigenlijk een kruising tussen kool en broccoli. Het lijkt het meest op broccoli maar is net wat fijner van smaak en structuur. Perfect om te bakken!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Rode peper
125 gram
Champignons
50 gram
Broccolini
10 gram
Gezouten pinda's
100 gram
Noedels
10 ml
Sojasaus
5 ml
Sesamolie
3 stuk(s)
Gekruide rundergehaktballetjes
1 el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de champignons in kwarten en snijd de bimi door de helft.
Duw in elk rundergehaktballetje een paar pinda's en maak voorzichtig weer dicht. Hak de overige pinda's grof.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan en bak de sjalot, de knoflook en de rode peper 3 – 4 minuten op middelmatig vuur. Voeg de bimi en de champignons toe en bak samen 7 – 10 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur.
Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gehaktballetjes in 8 – 10 minuten rondom bruin en gaar op middelhoog vuur. Kook ondertussen de noedels 3 – 4 minuten, afgedekt, in de pan met deksel. Giet af en spoel onder koud water.
Voeg de sojasaus, de noedels en de gehaktballetjes toe aan de wok of hapjespan met groenten en meng de sesamolie erdoor. Proef en breng eventueel verder op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over diepe kommen of borden en garneer met de overige pinda's.