Skip to main content
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen
Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Bietenpizza met champignons, rucola en twee kazen

Een bijzondere variant op de klassieke pizza

3.8
(470)

Deze week geniet je van een pizza die bij weinig pizzeria’s op de menukaart zal staan: een bietenpizza. Voor de bodem zijn, zoals de naam al prijsgaf, bieten gebruikt. De smaak van biet combineert goed met de rucola en zwarte balsamicoazijn. Op de extra informatiekaart lees je meer over deze speciale pizza!

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Rode ui

125 gram

Champignons

1

Bietenpizza

(Bevat: Gluten)

50 gram

Kruidenroomkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte grana padano

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

½ tl

Gedroogde oregano

10 gram

Zonnebloempitten

(Kan bevatten: Noten, Pinda's, Sesamzaad)

40 gram

Rucola

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)1021 kcal
Energie (kJ)4271.9 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd15 g
Koolhydraten123 g
Vezels16 g
Eiwitten37 g

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de rode ui in ringen.
2

Snijd de rode ui in ringen. Snijd de champignons in plakken.

Besmeer elke bietenpitta met de helft van de olijfolie en de roomkaas.
3

Besmeer elke bietenpizza met de helft van de olijfolie en de kruidenroomkaas. Verdeel er vervolgens de rode ui en champignons over. Bestrooi vervolgens met de grana padano, oregano, peper, zout en zonnebloempitten. Besprenkel tenslotte met de overige olijfolie.

4

Bak de pizza 8 minuten in de oven.

Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.
5

Snijd de pizza’s in 8 gelijke stukken en verdeel over de borden. Bestrooi met rucola en besprenkel met zwarte balsamicoazijn.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders