topBanner
Belegde naanbroodjes met gegrilde groenten en mozzarella

Belegde naanbroodjes met gegrilde groenten en mozzarella

met tomaat-paprikasoep, crème fraîche en basilicum

Lees meer

Wist je dat mozzarella zijn naam ontleent aan het Italiaanse woord voor de manier waarop de kaas wordt afgescheurd, mozzare, om de bekende ballen te vormen?

Labels:Veggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Rode puntpaprika

2 stuk(s)

Naanbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Pruimtomaat

15 ml

Basilicumcrème met citroen

1 bottle

Mozzarella

(BevatMelk (inclusief lactose))

10 gram

Vers basilicum

50 gram

Biologische crème fraîche

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ stuk(s)

Groentebouillonblokje

2 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3560 kJ
Energie (kcal)851 kcal
Vetten44.0 g
waarvan verzadigd16.0 g
Koolhydraten83 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Cholesterol0 mg
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in plakken van 1/2 tot 1 cm dik. Snijd de rode puntpaprika in halve ringen. Meng de courgette en de helft van de rode puntpaprika in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout en verspreid over een bakplaat met bakpapier. Bak 15 - 20 minuten in de oven.

2

Snijd ondertussen het naanbrood in 2 stukken. Snijd vervolgens iedere helft voorzichtig open langs de zijkant, zodat je uit elk naanbrood vier dunne plakken krijgt. Leg de plakken op een bakplaat met bakpapier en bak ze 3 minuten voor in de oven.

3

Snijd de ui in grove stukken. Pel de knoflook en halveer. Snijd de tomaat in vieren. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomaat en de overige puntpaprika toe en bak 4 minuten. Voeg 150 ml water per persoon toe, breng aan de kook en verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Laat 7 minuten zachtjes koken.

4

Scheur de mozzarella in grove stukken. Haal de voorgebakken naan uit de oven. Besmeer de helft van de plakken met de basilicumcrème met citroen. Beleg de andere helft met de stukken mozzarella. Bak de belegde stukken naanbrood de laatste 3 - 4 minuten opnieuw mee met de groenten in de oven, of totdat de mozzarella is gesmolten.

5

Pureer ondertussen de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout. Hak de blaadjes van het basilicum grof.

6

Haal het naanbrood uit de oven. Schep de geroosterde groenten op de helften naan met basilicumcrème en bestrooi met een beetje verse basilicum. Leg de helften naan met mozzarella erbovenop. Verdeel de soep over kommen. Garneer de soep met een lepel crème fraîche en het overige basilicum. Serveer met de belegde naan.