Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
10 gram
Amandelschaafsel
(Bevat Noten, Amandelnoten Kan bevatten Pecannoten, Paranoten, Walnoten, Pistachenoten, Pinda's, Hazelnoten, Sesamzaad, Noten, Macadamianoten)
200 gram
Beenham met honing-mosterdmarinade
(Bevat Mosterd Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Selderij, Soja, Gluten)
½ stuk(s)
Appel
½ stuk(s)
Peer
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Sjalot
150 gram
Haricots verts
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten Selderij)
1 plak(ken)
Ontbijtspek
25 gram
Doperwten
(Kan bevatten Selderij)
100 ml
Room
(Bevat Melk (inclusief lactose))
40 gram
Pikante uienchutney
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
25 ml
Zoutarme runderbouillon
½ el
[Plantaardige] boter
¼ el
Olijfolie
½ el
Rodewijnazijn
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Verhit een koekenpan, zonder olie, op middelhoog vuur en rooster het amandelschaafsel tot het goudbruin kleurt. Haal uit de koekenpan en bewaar apart.
Leg de beenham in een grote ovenschaal. Bak de beenham 30 - 40 minuten. Verwijder het klokhuis van de appel en peer en snijd de appel en peer in partjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de sjalot. Verwijder de steelaanzet van de haricot verts. Snijd de bieslook fijn.
Maak pakketjes van de haricot verts en wikkel het ontbijtspek eromheen. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel de haricot verts met 1/4 el olijfolie per persoon en peper. Bak de laatste 15 minuten de haricotverts-pakketjes, de appel en de peer mee met de beenham in de oven. Breng in een steelpan een klein laagje water met een snuf zout aan de kook. Kook de doperwten 5 minuten. Giet af en bewaar apart.
Kook de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 50 ml slagroom per persoon en 1/2 el roomboter per persoon toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon, peper, zout en de helft van de bieslook toe en roer goed. Voeg ook de doperwten toe en meng goed. Houd de puree tot serveren warm op laag vuur.
Verhit in de steelpan van de doperwten 1/2 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de sjalot en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met 1/2 el rodewijnazijn, de runderbouillon en de uienchutney. Laat in 8 - 10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg de overige slagroom, peper en zout toe en roer goed door. Verhit nog 2 - 3 minuten.
Snijd de beenham in plakken en verdeel over de borden. Serveer met de erwtenpuree, haricotverts-spekrolletjes en de geroosterde appel en peer. Garneer het fruit met het amandelschaafsel en de overige bieslook. Serveer met de uienchutneysaus.