HelloFresh
topBanner
Zomerse meloensalade met broodje hamburger

Zomerse meloensalade met broodje hamburger

met aioli en verse munt

QUICK & EASY
Lees meer

Deze hamburger is gemaakt van rund- en varkensvlees. Doordat varkensvlees van nature wat vetter is, blijft de burger lekker sappig vanbinnen. Is de meloen in jouw box nog niet helemaal rijp, probeer het recept dan tot het einde van de week te bewaren. Dek de tafel buiten en maak er een zomers feestje van!

Labels:FamilyQuick & easy
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granenSesamzaadLupineEiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

⅔ stuks

Galiameloen

50 g

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuks

Mini-hamburgerbol

(BevatMelk (inclusief lactose), Glutenbevattende granen, Sesamzaad, Lupine)

2 stuks

Half-om-half hamburger

1 stuks

Komkommer

40 g

Veldsla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

5 g

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 el

Aioli

(BevatEi, Mosterd)

2 tl

Honing

Zelf toevoegen

2 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3266 kJ
Energie (kcal)781 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd14.8 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers24.4 g
Vezels3 g
Eiwitten33 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Saladekom
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de hamburgerbollen 6 – 8 minuten in de voorverwarmde oven. Meng in een saladekom de honing, witte balsamicoazijn en extra vierge olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

2

Snijd de meloen in parten, verwijder de pitjes en de schil. Snijd de meloen in kleine blokjes of gebruik een kleine lepel om balletjes uit de parten te scheppen. Leg de meloen in de saladekom.

3

Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburgers 4 – 5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verbrokkel ondertussen de feta. Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes. Snijd de veldsla klein. Snijd de komkommer in kleine blokjes.

5

Voeg de munt en komkommer toe aan de saladekom en schep om. Besmeer beide kanten van de hamburgerbollen met aïoli.

6

Beleg de hamburgerbol met wat veldsla en leg de hamburger erop. Meng de overige veldsla met de salade en serveer naast de burger. Garneer de salade met de feta.