Skip to main content
Wraps met kip, maïs en yoghurt
Wraps met kip, maïs en yoghurt

Wraps met kip, maïs en yoghurt

Gemaakt van Libanees platbrood

3.9
(744)

Laat je kinderen het platbrood besmeren met de yoghurtsaus!

Tags:
Pour le plaisir des enfants
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

½

Poivron rouge

65 g

Mini-épis de maïs

2 brin(s)

Persil frisé frais

(Peut contenir : Céleri)

3 leaves

Menthe fraîche

(Peut contenir : Céleri)

110 g

Gyros de poulet

50 g

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

40 g

Salade iceberg

2

Pain plat libanais

(Contient: Gluten)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

½ cs

Huile d'olive vierge extra

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories747 kcal
Énergie (kJ)3125 kJ
Graisses29 g
Graisses saturées8 g
Glucides87 g
Fibres alimentaires5 g
Protéines35 g

Ustensiles

Poêle à bords hauts
Petit bol
Bol
Assiette

Instructions

1

Snijd de paprika in blokjes en de babymaïs in dunne plakjes. Hak of snijd de peterselie en munt fijn.

Voeg de babymaïs toe
2

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de kipgyros 2 minuten op hoog vuur rondom bruin. Voeg de paprika en babymaïs toe en bak 6 minuten op middelmatig vuur.

Meng de yoghurt met de kruiden tot een saus
3

Meng ondertussen in een kom de Turkse yoghurt met de helft van de peterselie, munt, peper en zout.

Meng de sla met de dressing
4

Meng in een saladekom de ijsbergsla en de overige peterselie en munt met de extra vierge olijfolie, peper en zout.

5

Verhit een koekenpan op middelmatig vuur. Besprenkel het platbrood met water en verwarm het platbrood 30 seconden per kant in een droge koekenpan.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Verdeel het platbrood over de borden en smeer het platbrood in met de yoghurtsaus. Verdeel de ijsbergsla en de kipgyros met groenten over het platbrood en rol het platbrood op tot een wrap.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes