Skip to main content
Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

Orecchiette met knoflookgarnalen en puntpaprika

en voor ouders: witte kaas, rucola en peterselie

4.5
(146)

Orecchiette is een typische pasta uit Apulië, een regio in Zuid-Italië. Hun naam hebben ze te danken aan hun vorm, die lijken op kleine oren.

Labels:
Caloriebewust
Familie
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Schaaldieren
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

90 gram

Orecchiette

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

100 gram

Passata

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

½ tl

Suiker

½ tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2701 kJ
Energie (kcal)646 kcal
Vetten19.8 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten81.9 g
waarvan suikers14 g
Vezels7 g
Eiwitten32.1 g
Zout2.1 g
Potassium96.3 mg
Calcium16.5 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Pan
Hapjespan
Koekenpan
Keukenpapier

Instructies

Pasta koken
1
  • Breng water aan de kook in een pot. Kook de pasta 11 - 13 minuten. Giet af en laat uitstomen.
  • Snipper ondertussen de ui en snijd de puntpaprika in blokjes.

Weetje: Naast vitamine C zitten rode puntpaprika's ook bomvol vitamine E. Deze antioxidant kun je ook terugvinden in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten.

Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 4 - 6 minuten.
  • Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Voeg toe aan de groenten en bak 1 minuut.
  • Roer de passata, Siciliaanse kruiden, suiker en zwarte balsamicoazijn erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur zachtjes koken tot serveren.
Snijden
3
  • Dep de garnalen droog met keukenpapier. Snijd de overige knoflook in dunne schijfjes.
  • Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen met de knoflookschijfjes 1 - 2 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de peterselie grof.
  • Voeg de pasta toe aan de saus zodra de pasta gaar is en kook 1 minuut.
Serveren
4
  • Voor de ouders: serveer de rucola over diepe borden en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta en garnalen eroverheen. Verkruimel de witte kaas eroverheen en garneer met de peterselie.
  • Voor de kinderen: serveer de pasta over diepe borden en verdeel de garnalen eroverheen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders