Skip to main content
Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

Bietenflatbread met sticky aubergine en witte kaas

met zelfgemaakte hummus en gezouten amandelen

Nieuw ingrediënt in je box! Libanees flatbread met rode biet is lichtzoet van smaak, rijk aan vezels en steelt de show op je bord met z'n opvallende kleur.

Labels:
Végé
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Amandelnoten
Pinda's

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Libanees flatbread met rode biet

(Bevat: Gluten, Tarwe)

1 stuk(s)

Aubergine

½ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Rode ui

15 gram

Tahin

(Bevat: Sesamzaad)

½ zakje(s)

Peruaanse kruidenmix

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

¼ stuk(s)

Citroen

25 gram

Witte kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Rodewijnazijn

½ tl

Suiker

30 ml

Water

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Extra vierge olijfolie

45 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3460 kJ
Energie (kcal)827 kcal
Vetten35.5 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten87.9 g
waarvan suikers21.7 g
Vezels22.2 g
Eiwitten29.6 g
Zout2 g
Potassium549.9 mg
Calcium35 mg
Iron1.3 mg

Benodigdheden

Kleine kom
Hapjespan met deksel
Zeef
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Meng in een kleine kom de rodewijnazijn met de suiker.
  • Voeg de ui toe aan de kom, breng op smaak met zout en schep goed om. Zet apart tot serveren. Schep af en toe om.
  • Halveer de aubergine in de lengte. Snijd elke helft in vier lange repen.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat het vol zit met ijzer en vitamine C?

Aubergine bakken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op hoog vuur. Bak de aubergine 3 - 4 minuten en keer regelmatig om.
  • Verlaag het vuur naar middelhoog en voeg de aangegeven hoeveelheid water toe.
  • Dek de pan af en laat de aubergine 4 - 6 minuten stomen.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de honing en de Midden-Oosterse kruidenmix toe. Breng op smaak met peper en zout en bak nog 1 minuut.
Hummus maken
3
  • Snijd de citroen in kwarten. Giet de kikkererwten af ​​en spoel af in een vergiet.
  • Voeg de kikkererwten, tahin, Peruaanse kruidenmix, een scheutje extra vierge olijfolie, de aangegeven hoeveelheid water voor de saus en het sap van 1/4 citroen per persoon toe aan een hoge kom.
  • Mix met een staafmixer tot een gladde hummus. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de gezouten amandelen grof. Snijd de peterselie grof.
Serveren
4
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Verwarm het flatbread 30 seconden per kant.
  • Smeer de hummus over het flatbread. Beleg met de sticky aubergine en de ingelegde ui.
  • Verkruimel de witte kaas erover. Garneer met de amandelen en peterselie.
  • Serveer met de eventuele overige citroenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders