Veggie + protein - Champignonrisotto van orzo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Veggie + protein - Champignonrisotto van orzo

Veggie + protein - Champignonrisotto van orzo

Met walnootstukjes en Italiaanse kaas

Orzo is een pastasoort die door zijn ovale korrel veel weg hee van rijst. Hij is daardoor heel geschikt voor een romige risotto. Je brengt de risotto op smaak met Italiaanse kaas.

Allergenen:
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

⅓ bosje(s)

Lente-ui

125 gram

Kastanjechampignons

½ stuk(s)

Courgette

85 gram

Orzo

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

20 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

175 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)373 kcal
Energie (kJ)1559 kJ
Vetten33.4 g
waarvan verzadigd7.1 g
Koolhydraten7.8 g
waarvan suikers5.9 g
Vezels4.1 g
Eiwitten7.8 g
Zout1.3 g

Benodigdheden

Keukenpapier
Pan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid 175 ml groentebouillon per persoon. Snipper de ui en snijd de bosui in fijne ringen. Maak de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd ze in kwarten. Snijd de courgette in de lengte in kwarten en vervolgens in blokjes.

Tip: Dit gerecht bevat ongeveer 350 g groenten per persoon? Daarnaast is het door de champignons, courgette en kaas rijk aan vitamine B2, welke nodig is om je energieniveau op peil te houden.

Orzo bereiden
2

Verhit de roomboter in een pan met deksel en fruit de ui 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de orzo toe en roerbak 1 minuut. Schenk de bouillon over de orzo en kook de orzo, afgedekt, in 10 – 12 minuten op laag vuur droog. Schep regelmatig om. Voeg eventueel extra water toe als de orzo te droog wordt.

Kipgehaktballetjes bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kipgehaktballetjes in 6-7 minuten rondom gaar.

Bakken en roosteren
4

Verhit 1/2 olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur en bak de courgette en de kastanjechampignons 4 – 6 minuten. Voeg de bosui toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout. Verhit ondertussen een koekenpan op hoog vuur en rooster de walnootstukjes, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart

Mengen
5

Voeg vervolgens de kipgehaktballetjes, kastanjechampignons, courgette, bosui en de helft van de Italiaanse kaas toe aan de orzo en verwarm al roerend 2 minuten.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de walnootstukjes en de overige Italiaanse kaas.