Cette recette est entièrement cuite au four : tous les ingrédients sont mélangés sur la plaque de cuisson, le four s'occupe du reste.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Pomme de terre
½ sachet(s)
Thym séché
1 pièce(s)
Gousse d'ail
¼
Concentré de tomate
¼ cc
Épices pili-pili
1 pièce(s)
Filet de poulet
½ pièce(s)
Poivron
1 pièce(s)
Tomate
½ pièce(s)
Oignon
½ pièce(s)
Little gem
1 cc
Miel [ou alternative vegan]
1 cc
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Huile d'olive
1 cc
Vinaigre de vin blanc
à votre convenance
Poivre et sel
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen en snijd in partjes. Meng de aardappelen in een kom met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1 1/2 tl gedroogde tijm (zie Tip).
Tip: Om afwas te besparen, kun je de aardappelen ook direct op de bakplaat mengen met de olie en kruiden.
Verdeel de aardappelen over een bakplaat met bakpapier en laat genoeg ruimte over voor de kipfilet en de groenten (zie Tip). Bak de aardappelen 20 minuten in de oven.
Tip: Gebruik eventueel 2 bakplaten als je voor meer dan 3 personen kookt.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de knoflook met per persoon: 1/4 blikje tomatenpuree, 1 tl honing en 1/4 tl piri-pirikruiden (let op: pikant! Gebruik naar smaak). Breng op smaak met peper en zout. Meng de kipfilet door de piripiri-marinade en laat de smaken in de kip trekken.
Weetje: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan 2 keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!
Snijd de paprika in reepjes. Snijd de ui in halve ringen. Schep de aardappelen na 20 minuten om en voeg de paprika, ui en gemarineerde kipfilet toe aan de bakplaat. Bak het geheel nog 12 - 15 minuten in de oven, of tot de kip gaar is.
Weetje: Wist je dat deze maaltijd door de paprika's, tomaten en aardappelen een grote bron vormt van vitamine C?
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de little gem grof. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl wittewijnazijn en 1 tl extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem en de tomatenblokjes door de dressing.
Meng de aardappelen met de paprika en ui. Verdeel de geroosterde kipfilet, aardappelen en groenten over de borden. Serveer met de salade.