In dit recept serveer je tortilla's, afkomstig uit de Mexicaanse keuken, met een vulling uit de Aziatische keuken. Een verassend lekkere combinatie!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Rode ui
1 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Limoen
70 gram
Maïs in blik
10 ml
Sojasaus
100 gram
Rundergehakt
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
10 gram
Gezouten pinda's
5 gram
Verse munt
25 gram
Mayonaise
¼ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
30 gram
Slamix met radicchio, rucola en bladsla
50 gram
Witte kool en wortel
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Zonnebloemolie
Tip: Je kunt de tortilla‘s ook zonder oven opwarmen. Bak ze dan kort één voor één in een pan vlak voor serveren.
Weetje: Mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren. Andere magnesiumrijke ingrediënten zijn pinda's, peulvruchten, banaan, volkoren granen en cacao.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Vervang dan een deel van de mayonaise door yoghurt met per persoon: 1 tl mayonaise en 2 el yoghurt.