Skip to main content
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola

Nieuw ingrediënt in je box! Verse vijgen zorgen voor een natuurlijk zoetje en maken elke maaltijd nét wat specialer.

Labels:
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Noten
Pistachenoten
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Ei
Gluten
Sesamzaad
Noten
Pinda's
Kan sporen van allergenen bevatten
Soja
Mosterd

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd
Oventijd
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

40 gram

Serranoham

20 gram

Rucola

10 gram

Pistachenoten

(Bevat: Sesamzaad, Noten, Pinda's, Kan sporen van allergenen bevatten, Noten, Pistachenoten)

⅓ blik(ken)

Kerstomaten in blik

½ stuk(s)

Rode ui

½ bol(len)

Burrata

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

40 gram

Geroosterde-paprikasaus

150 gram

Tortelloni ricotta en spinazie

(Bevat: Soja, Mosterd, Kan sporen van allergenen bevatten, Melk (inclusief lactose), Tarwe, Ei, Gluten)

40 gram

Vijgen

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3575 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten38.6 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten83.5 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels9 g
Eiwitten40.4 g
Zout4.2 g
Potassium247.8 mg
Calcium29.6 mg
Iron0.7 mg
Wok of hapjespan
Pan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Hak de pistachenoten grof.
Saus maken
2
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok of diepe pan op laag vuur. Bak de ui 2 minuten.
  • Voeg de kerstomaten in blik en de geroosterde-paprikasaus toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken op middelhoog vuur.
  • Breng op smaak met peper en zout.
Tortelloni koken
3
  • Breng water aan de kook in een pot voor de tortelloni en verkruimel het bouillonblokje erboven.
  • Haal de tortelloni voorzichtig los van elkaar en kook, afgedekt, in 3 - 5 minuten gaar.
  • Voeg de tortelloni toe aan de saus en roer goed door.
  • Snijd de vijgen in partjes en snijd de burrata voorzichtig doormidden.
Serveren
4
  • Serveer de rucola over de borden en verdeel de tortelloni erover.
  • Haal de serranohamplakken voorzichtig los van elkaar en verdeel over de tortelloni. Leg de burrata en vijgen erop.
  • Garneer met de pistachenoten en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Voeg wat versgemalen zwarte peper naar smaak toe.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders