Skip to main content
Tournedos met hollandaisesaus

Tournedos met hollandaisesaus

met kruidenkrieltjes, salade en honing-mosterddressing

Hollandaisesaus is een rijke saus op basis van boter die waarschijnlijk zijn oorsprong vindt in Frankrijk. De naam verwijst naar de Nederlanders omdat de saus voor het eerst populair werd in de Franse keuken na een diplomatiek verbond met Nederland!

Labels:
-30% koolhydraten
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ bosje(s)

Radijs

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Radicchio en romaine

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat: Mosterd)

5 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

50 gram

Hollandaisesaus

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei)

5 gram

Verse dragon en kervel

1 stuk(s)

Tournedos

Zelf toevoegen

½ el

Water voor saus

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3121 kJ
Energie (kcal)746 kcal
Vetten46 g
waarvan verzadigd20.7 g
Koolhydraten43.5 g
waarvan suikers9.3 g
Vezels8.9 g
Eiwitten35.3 g
Zout1 g
Potassium187.5 mg
Calcium22.5 mg
Iron1.5 mg
Hapjespan met deksel
Saladekom
Koekenpan
Aluminiumfolie

Instructies

Krieltjes bakken
1
  • Haal de tournedos uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip).
  • Was de krieltjes en halveer.
  • Verhit een klontje boter in een sauteerpan op middelmatig vuur. Bak de krieltjes, afgedekt, 15 minuten. Schep regelmatig om.
  • Haal het deksel van de pan en bak nog 8 minuten.

Tip: Voor het beste resultaat haal je het vlees een halfuur tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast.

Groenten snijden
2
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes.
  • Snijd de radijs in kwarten. Voeg beide toe aan een saladekom.
  • Voeg de honing-mosterddressing toe en meng goed.
  • Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Tournedos bakken
3
  • Verhit, als de krieltjes nog 10 minuten moeten bakken, een flinke klont boter in een pan op hoog vuur. Leg, wanneer de boter goed heet is, de tournedos in de pan. Bak 1 - 3 minuten per kant (zie Tip).
  • Haal uit de pan, breng op smaak met peper en laat rusten onder aluminiumfolie.

Tip: Bak de tournedos eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je tournedos het liefst eet.

Saus verwarmen
4
  • Voeg de hollandaisesaus en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe aan dezelfde pan op middelmatig vuur.
  • Verhit de saus 2 - 3 minuten. Haal daarna de pan van het vuur.
  • Snijd de kervel en de dragon fijn, voeg toe aan de saus en meng goed.
Afmaken
5
  • Meng, vlak voor serveren, de bieslook en peterselie door de krieltjes en breng op smaak met peper en zout.
  • Voeg de sla toe aan de saladekom en meng goed.
Serveren
6
  • Serveer de krieltjes op borden.
  • Snijd de tournedos, tegen de draad in, in dunne sneetjes en leg ernaast. Schenk de hollandaisesaus over de steak.
  • Serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders