Skip to main content
Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

Steak met uiensaus en Parmigiano Reggiano

met bloemkoolpuree en rucolasalade

Bloemkool is meer dan alleen koolhydraatarm - het zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten, waardoor het een voedzame keuze is die de spijsvertering en het immuunsysteem ondersteunt.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
-30% koolhydraten
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

250 gram

Bloemkool

20 gram

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

20 gram

Rucola en veldsla

1 stuk(s)

Steak

Zelf toevoegen

2 el

[Plantaardige] boter

1 tl

Ketjap of zoete sojasaus

50 ml

Zoutarme runderbouillon

1 tl

Grove mosterd

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2236 kJ
Energie (kcal)534 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd21.5 g
Koolhydraten14.2 g
waarvan suikers11.5 g
Vezels6.9 g
Eiwitten40.6 g
Zout1.1 g
Potassium181.3 mg
Calcium80.5 mg
Iron0.9 mg
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de steak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen (zie Tip). Breng de steak op smaak met peper en zout.
  • Bereid de bouillon.
  • Breng water aan de kook in een pot voor de bloemkool.
  • Snijd de bloem van de bloemkool in roosjes en de steel in blokjes. 

Tip: Je kunt het beste de steak 30 minuten tot een uur voordat je begint met koken uit de koelkast halen. Dan is de steak ook vanbinnen op temperatuur wanneer je hem bakt en krijg je een malser resultaat.

Bloemkool koken
2
  • Kook de bloemkool 5 - 7 minuten. Giet af en laat afgedekt staan.
  • Snipper ondertussen de ui.
  • Verhit een flinke klont boter in een pan op middelhoog vuur. Bak, zodra de boter goed heet is, de steak met de ui 8 - 10 minuten per kant.
  • Haal de steak uit de pan en bewaar apart onder aluminiumfolie.
Bloemkoolpuree maken
3
  • Voeg de bouillon, de ketjap of zoete sojasaus en een klontje boter toe aan de ui. Breng aan de kook en laat zachtjes indikken op middellaag vuur tot serveren.
  • Rasp de Parmigiano Reggiano en voeg 2/3 toe aan de bloemkool samen met de mosterd en een klontje boter. Mix met een staafmixer het geheel tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Serveer de bloemkoolpuree over de borden.
  • Leg de rucola en veldsla ernaast en besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Snijd de steak, tegen de draad in, in sneetjes en leg op de bloemkoolpuree. Schep de saus eroverheen.
  • Garneer het gerecht met de overige Parmigiano Reggiano.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders