Rundertartaar met camembertsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rundertartaar met camembertsaus

Rundertartaar met camembertsaus

met een frisse salade met komkommer en appel

Camembert is ontstaan aan het eind van de 18e eeuw in het gelijknamige Franse dorpje. Wist je dat camembert eigenlijk pas in de vorige eeuw zijn witte kleur heeft gekregen?

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Krieltjes

⅓ zakje(s)

Gedroogde rozemarijn

¼ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Appel

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

20 gram

Mesclun

40 gram

Franse camembert

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Gekruide rundertartaar

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)685 kcal
Energie (kJ)2866 kJ
Vetten44.3 g
waarvan verzadigd18.4 g
Koolhydraten54.4 g
waarvan suikers8.7 g
Vezels9.9 g
Eiwitten15.5 g
Zout1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Steelpan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de rundertartaar uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.
  • Meng de krieltjes in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, de rozemarijn, peper en zout. Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpaper en bak 25 - 30 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijden
2
  • Snipper de ui zeer fijn. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in dunnen plakjes.
  • Halveer de komkommer in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in dunne halve maantjes.
  • Meng in een saladekom de ui met per persoon: 1/2 tl mosterd, 1 el extra vierge olijfolie, 1/2 el wittewijnazijn, peper en zout.
  • Voeg net voor serveren de komkommer, de appel en de mesclun toe aan de saladekom en schep goed om.

Tip: Appel bevat pectine. Dit is een fermenteerbare vezel die zorgt voor een gezonde darmflora - goed voor je cholesterolgehalte en je immuunsysteem.

Camembertsaus maken
3
  • Verwijder de schil van de camembert en snijd de kaas in kleine stukjes (zie Tip).
  • Verhit in een steelpan de kookroom, de blokjes camembert, peper en zout op middelmatig vuur. Laat 8 - 10 minuten zachtjes inkoken tot een romige saus.


Tip: Je kunt de schil aan de camembert eventueel ook laten zitten. Om een glad resultaat te krijgen, mix je de saus op het eind met een staafmixer.

Serveren
4
  • Verhit, wanneer de krieltjes bijna klaar zijn, 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de rundertartaar 2 - 4 minuten per kant bruin naar gewenste gaarheid. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rundertartaar met de geroosterde krieltjes, de salade en de camembertsaus.
  • Voeg peper en zout toe naar smaak.