Spinazie-kokoscurry met gele rijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spinazie-kokoscurry met gele rijst

Spinazie-kokoscurry met gele rijst

met tomaat, cashewnoten en een spiegelei

Niet alle kokosmelk en rijst gebruikt? Maak hiervan een exotische rijstpudding door ze samen te koken met wat vanille en verse mango.

Labels:
Veggie
Lactosevrij
Allergenen:
Selderij
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Tomaat

0.51 tl

Gemalen kurkuma

150 gram

Jasmijnrijst

10 gram

Cashewnoten

5 gram

Kokosrasp

⅓ zakje(s)

Currypoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

50 ml

Kokosmelk

1 stuk(s)

Ei

100 gram

Spinazie

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

200 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)811 kcal
Energie (kJ)3393 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd17 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers7 g
Vezels5.6 g
Eiwitten21 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Rijst bereiden
2

Verhit de helft van de olijfolie in een pan met deksel op middelmatig vuur en fruit de ui 2 minuten. Voeg de kurkuma toe en bak 1 minuut. Voeg de rijst en de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Voeg eventueel extra water toe als de rijst te vroeg droogkookt. Laat daarna zonder deksel uitstomen.

Topping roosteren
3

Verhit ondertussen een wok of hapjespan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster de cashewnoten 1 minuut en voeg dan de kokosrasp toe. Haal de topping uit de pan zodra hij goudbruin is en bewaar apart.

Curry maken
4

Laat de wok of hapjespan van de topping een beetje afkoelen en voeg dan de zonnebloemolie toe. Fruit de knoflook en het kerriepoeder 1 - 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de tomaat toe en bak al roerend 4 minuten. Voeg de kokosmelk toe (zie Tip), breng op smaak met peper en zout en breng aan de kook.

Tip: Kokosmelk is een natuurlijk product en kan soms (deels) gestold zijn in de verpakking. Geen zorgen, dit zijn de vetten van de kokosmelk en die zitten juist vol smaak. Knip het pakje open en roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de pan met tomaat

Spinazie toevoegen
5

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan en bak 1 spiegelei per persoon. Scheur vervolgens de spinazie klein boven de wok of hapjespan. Laat al roerend slinken en laat 1 - 2 minuten zachtjes koken.

Tip: Spinazie bevat veel voedingsstoffen waardonder ijzer. IJzer is belangrijk voor de vorming van hemoglobine, een onderdeel van rode bloedcellen. Dit zorgt voor de vervoering van zuurstof in ons lichaam.

Serveren
6

Verdeel de rijst en curry over de borden en garneer met de cashew-kokostopping. Serveer met het gebakken ei.

Tip: Wist je dat minder vlees eten voordelen heeft voor je gezondheid? Het draagt bijvoorbeeld bij aan een lager risico op hart- en vaatziekten.