De perenmoes is gemakkelijk te maken. Je hoeft de peer namelijk alleen even te pureren met een staafmixer. Daarnaast ga je aan de slag met Hollandse peterseliewortel, een vergeten groente. Deze witte wortel lijkt qua smaak en uiterlijk op een pastinaak en is rijk aan vitamine B en vitamine C.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
300 g
Pomme de terre à chair ferme
75 g
Persil tubéreux
½
Oignon rouge
1
Gousse d'ail
100 g
Bœuf haché épicé
½
Poire
100 g
Épinards
(Peut contenir: Céleri)
½ cs
Huile d'olive
à votre goût
Poivre et sel
Was de aardappelen (musica) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.
Schil de peterseliewortel (handig: gebruik een dunschiller) en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel na 5 minuten met de aardappelen mee.
Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur.
Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.
Maak ondertussen de perenmoes: schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met een staafmixer in een kom.
Scheur tenslotte de spinazie, eventueel in delen, boven de wok of hapjespan klein en laat al roerende slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.