Skip to main content
Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel
Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Spinazie-gehaktschotel met peterseliewortel

Met zoete perenmoes

3.5
(1,2 k)

De perenmoes is gemakkelijk te maken. Je hoeft de peer namelijk alleen even te pureren met een staafmixer. Daarnaast ga je aan de slag met Hollandse peterseliewortel, een vergeten groente. Deze witte wortel lijkt qua smaak en uiterlijk op een pastinaak en is rijk aan vitamine B en vitamine C.

Tags:
Pour le plaisir des enfants

Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes

Préparation35 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

300 g

Pomme de terre à chair ferme

75 g

Persil tubéreux

½

Oignon rouge

1

Gousse d'ail

100 g

Bœuf haché épicé

½

Poire

100 g

Épinards

(Peut contenir: Céleri)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kcal)737 kcal
Énergie (kJ)3083.6 kJ
Graisses28 g
dont saturés11 g
Glucides73 g
Fibres12 g
Protéines42 g

Ustensiles

Casserole avec couvercle
Sauteuse
Wok
Bol
Mixeur plongeant

Instructions

1

Was de aardappelen (musica) grondig of schil deze en snijd in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af.

Schil de peterseliewortel.
2

Schil de peterseliewortel (handig: gebruik een dunschiller) en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de peterseliewortel na 5 minuten met de aardappelen mee.

3

Snipper ondertussen de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op laag vuur. Voeg het gehakt toe en rul 3 minuten op middelhoog vuur.

Voeg de aardappelen en peterseliewortel toe.
4

Voeg vervolgens de aardappelen en peterseliewortel toe aan de wok of hapjespan met gehakt en bak 5 minuten op middelhoog vuur.

Maak de perenmoes.
5

Maak ondertussen de perenmoes: schil de peer, verwijder het klokhuis en pureer met een staafmixer in een kom.

6

Scheur tenslotte de spinazie, eventueel in delen, boven de wok of hapjespan klein en laat al roerende slinken op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.
7

Verdeel de spinazie-gehaktschotel over de borden en serveer met de perenmoes.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes