Skip to main content
Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper
Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper

Groentesoep met Mexicaanse kruiden en groene peper

met zure room, cheddar en pitabroodjes

Pitabrood komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt al duizenden jaren gebakken. Het unieke luchtdichte zakje ontstaat tijdens het bakken, waardoor het perfect is om te vullen met heerlijke smaken.

Labels:
Extra groente
Familie
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

50 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Groene peper

2 stuk(s)

Volkoren pitabrood

(Bevat: Tarwe)

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

150 gram

Mexicaanse groentemix

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

3 el

Witte balsamicoazijn

400 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Suiker

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3584 kJ
Energie (kcal)857 kcal
Vetten37.6 g
waarvan verzadigd16.1 g
Koolhydraten85.4 g
waarvan suikers34.5 g
Vezels20.3 g
Eiwitten32.5 g
Zout7.6 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Soeppan
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven op 200 graden en bak de pita's op een bakplaat met bakpapier in 6 – 8 minuten goudbruin, of toast de pita's in een broodrooster.
  • Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Let jij op je zout-inname? Bereid dan 200 ml bouillon per persoon en vul dat aan met 200 ml water per persoon. Je kunt ook zoutarme bouillon gebruiken.

Soep maken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een soeppot op middelhoog vuur. Fruit de BBQ-rub en Mexicaanse kruiden (let op: beide zijn pikant! Gebruik beiden naar smaak) 1 minuut.
  • Voeg de groentemix toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Voeg daarna de tomatenblokjes en bouillon toe (zie Tip). 
  • Kook de soep, afgedekt, 10 - 12 minuten. Voeg eventueel meer water toe voor de gewenste consistentie van de soep.

Tip: Is de soep nog te dik? Maak de soep dunner door beetje bij beetje de overige bouillon naar smaak toe te voegen.

Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon!

Groene peper zoetzuur maken
3
  • Snijd de groene peper (let op: pikant! Gebruik naar smaak) in ringen en de knoflook in dunne schijfjes.
  • Voeg per persoon: 1 1/2 el witte balsamicoazijn, 1 1/2 el water, 1/2 el suiker, peper en zout toe aan een kleine steelpan. Verhit op middelhoog vuur en roer tot de suiker is opgelost.
  • Voeg de groene peper en knoflook toe, draai het vuur uit en laat afkoelen.
Serveren
4
  • Verdeel de soep over soepkommen (zie Tip 1).
  • Schep 1 el zure room per persoon in de soep en garneer met een beetje cheddar en de groene peper.
  • Snijd de pita's open en beleg met de overige zure room en cheddar. Serveer bij de soep (zie Tip 2).

Tip 1: Liever een gladde soep? Pureer de soep dan eerst met een staafmixer.

Tip 2: Heb je tijd over? Beleg de pita's dan met de overige kaas en leg nog 2 minuten boven in de oven, of tot de kaas is gesmolten. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus