Deze salade op z'n Scandinavisch heeft alle frisse, levendige smaken die zo populair zijn in de Scandinavische keuken! Met knapperige groenten, een frisse dressing en een vleugje zoetheid is hij heerlijk licht en verfrissend.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Aardappelen
½ bosje(s)
Radijs
½ stuk(s)
Mini-komkommer
2.5 gram
Verse dille
(Kan bevatten: Selderij)
¼ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Heekfilet
(Bevat: Vis)
½ head
Botersla
25 ml
Water
½ el
Olijfolie
1 tl
Wittewijnazijn
½ el
[Plantaardige] boter
1 el
Mosterd
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Honing [of plantaardig alternatief]
naar smaak
Peper en zout
Was de aardappelen en snijd in wedges. Voeg de aardappelen en de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan. Stoom de aardappelen, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet indien nodig af en laat uitstomen. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de aardappelwedges 5 - 7 minuten, of tot ze gaar zijn. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.
Snijd de radijs en de komkommer in schijfjes. Snipper de ui. Hak de dille grof.
Weetje: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!
Snijd de sla fijn. Meng in een saladekom de wittewijnazijn, honing, extra vierge olijfolie en de helft van de mosterd. Breng op smaak met peper en zout. Meng vervolgens de radijs, komkommer, sla, de dille en ui door de dressing (zie Tip).
Tip: Houd je niet van rauwe ui? Bak hem dan in stap 5 mee met de heekfilet.
Dep de heekfilet droog met keukenpapier. Smeer beide kanten van de vis goed in met de overige mosterd. Gebruik je handen of een kwastje. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de boter in een pan op middelhoog vuur. Bak de heekfilet 2 - 3 minuten op de huid. Verlaag het vuur en bak de heekfilet nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Breng op smaak met peper en zout.
Meng de salade met de gebakken patatjes en verdeel over de borden. Leg de heekfilet erbovenop.
Weetje: Deze maaltijd zit vol vitaminen en mineralen, bevat weinig zout en calorieën en is dus lekker licht en evenwichtig.