Skip to main content
Oosterse rijstsalade met paprika, mango, gekruide notenmix en een spiegelei
Oosterse rijstsalade met paprika, mango, gekruide notenmix en een spiegelei

Oosterse rijstsalade met paprika, mango, gekruide notenmix en een spiegelei

Avec de la mangue, un mélange de noix épicées et un œuf au plat

Vandaag bereid je een lauwwarme salade met knapperige groenten, een spiegelei, gekruide pinda’s en cashewnoten. Je maakt een smaakvolle dressing van onder ander verse limoen en sambal voor een extra pittige smaak. Ben jij een liefhebber van pikant? Voeg dan gerust wat extra sambal toe.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen:
Pinda's
Noten
Selderij
Mosterd
Zwaveldioxide en sulfiet
Ei
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Basmatirijst

¼ stuk(s)

Limoen

¼ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Mango

25 gram

Oosterse pinda-cashewmix

1 stuk(s)

Ei

5 ml

Sojasaus

Zelf toevoegen

2 el

Zonnebloemolie

½ tl

Honing

¼ tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2866 kJ
Energie (kcal)685 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd5.1 g
Koolhydraten85 g
waarvan suikers13.7 g
Vezels6 g
Eiwitten20 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1

Kook 300 ml water per persoon met een snufje zout in een pan met deksel en kook hierin de rijst, afgedekt, in 10 - 12 minuten gaar en giet eventueel af. Roer de rijstkorrels los met een vork en laat zonder deksel uitstomen.

Dressing maken
2

Was ondertussen de limoen grondig, rasp de schil met een fijne rasp en pers de limoen uit. Maak in een kom een dressing van de helft van de zonnebloemolie, ½ el limoensap per persoon, ½ tl limoenrasp per persoon en sambal.

Groente snijden
3

Snijd of schaaf de komkommer in dunne plakken en snijd de paprika in blokjes. Snijd de mango ook in blokjes. Hak de notenmix grof. Meng de komkommer, gele paprika, mango en het grootste deel van de notenmix in een saladekom.

Op smaak brengen
4

Voeg de rijst en de dressing toe aan de saladekom. Breng de salade op smaak met extra limoensap, peper en eventueel zout.

Bakken
5

Verhit de overige zonnebloemolie in een koekenpan en bak van het ei een spiegelei. Voeg halverwege de sojasaus toe.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de overige notenmix en serveer met het sojasaus-spiegelei.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

Biefstukreepjes met noedels op z'n Vietnamees

met verse kruiden, pinda's en knapperige groenten
Zelfgemaakte bruschetta-burgers

Zelfgemaakte bruschetta-burgers

met balsamico-patatjes en komkommersalade
Noedels met rundergehakt in romige misosaus

Noedels met rundergehakt in romige misosaus

met furikake, limoen, groenten en sesamolie
Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

Jokie's Chinese inspiratie: kleurrijke kipnoedels

met courgette, champignons en cashewnoten
Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

Noedels met kipgehakt in Aziatische saus

met courgette, paksoi en wortel
Zalm met mangochutney

Zalm met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Stirfry met vegetarische shoarma

Stirfry met vegetarische shoarma

met volkoren noedels en gomasio
Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

Zalm in zwarte-bonenpasta en papillote

met verse udonnoedels, broccoli en furikake
Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

Mexicaans gekruide kabeljauwfilet

met rijst en pikante groene saus
Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

Kabeljauwfilet met sumak en frisse salsa

met kruidige parelcouscous en appelsienmayo
Noedels met knoflookgarnalen

Noedels met knoflookgarnalen

met gewokte groenten in ketjapsaus
Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

Garnalen in zelfgemaakte rode-currysaus

met krokante knoflook-kokosgarnering
Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

Kipwraps met zoet-pikante chilisaus en avocado

met tortillachips, regenboogsalade en koriander
Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

Rundergehaktballetjes in zoetzure saus

met aardappelpuree, sperziebonen en ui
Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

Noedels met kipgehakt, pinda's en paksoi

met zwartebonensaus, gefrituurde uitjes en limoen
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pikante patatjes
Heek in groene-currysaus

Heek in groene-currysaus

met gele rijst, champignons en limoen
Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

Hoisin-kipburger met komkommer-koolsla

op een wortelbroodje met patatjes
Fish & Chips

Fish & Chips

met frisse komkommer-dillesalade
Udonnoedels met garnalen

Udonnoedels met garnalen

met zoete Aziatische saus, groenten en pinda's

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes