Salade met garnalen en mango
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Salade met garnalen en mango

Salade met garnalen en mango

met romige groene saus, verse kruiden en zoetzure ui

Garnalen zijn malse schaaldieren, vol van smaak, met veel proteïnen en weinig vet. Ze zijn snel gaar en geven een delicate, lichtzoete smaak aan gerechten.

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Schaaldieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

1 stuk(s)

Rode ui

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Little gem

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

½ zakje(s)

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat: Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

Extra vierge olijfolie

75 ml

Water

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2749 kJ
Energie (kcal)657 kcal
Vetten34 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten65.4 g
waarvan suikers27.2 g
Vezels11.8 g
Eiwitten19.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine steelpan
Hoge kom
Staafmixer of blender
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Was de aardappelen en snijd in kwarten. Voeg de aardappelen en 2/3 van de aangegeven hoeveelheid water toe aan een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Stoom, afgedekt, 12 - 15 minuten. Schep regelmatig om.
  • Haal het deksel van de pan en giet de aardappelen eventueel af. Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de aardappelen in 5 - 7 minuten krokant. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snipper de ui.
Ui zoetzuur maken
2
  • Verhit in een kleine steelpan de wittewijnazijn, de suiker en het overige water op middelhoog vuur. Wacht tot de suiker gesmolten is, voeg de ui en het mosterdzaad toe en laat 10 - 15 minuten zachtjes koken. 
  • Schil de mango en snijd in plakken. Snijd de little gem in repen.
  • Haal de dille uit de kruidenmix. Snijd fijn en houd apart. Snijd de peterselie en bieslook fijn.
Garnalen bakken
3
  • Voeg de mayonaise, extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, 1/8 van de mango, de helft van de peterselie en de helft van de bieslook toe aan een hoge kom. Breng op smaak met peper en zout. Mix met een staafmixer tot een romige saus. Houd apart tot serveren.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de garnalen en de knoflook 2 - 3 minuten.
Serveren
4
  • Haal de pan van het vuur. Roer de honing-gemberdressing en de dille door de garnalen.
  • Meng in een saladekom de little gem en patatjes met de groene saus. Schep goed om en verdeel de salade over de borden.
  • Verdeel de ingelegde ui en het mosterdzaad over de salade.
  • Leg de mango en garnalen erop.
  • Garneer met de overige bieslook en peterselie. 

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie
Klassieke scampi diabolique in currysaus

Klassieke scampi diabolique in currysaus

met gebakken courgette en tomatenketchup
Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Romige farfalle met gekruid kipgehakt

Met venkel, spinazie en belegen kaas
Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

Kalfsstoofvlees met wortel en doperwten

met gebakken paprika-aardappelen en salade

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

Verse rigatoni met spekreepjes en groene asperges

met romige geitenkaassaus, verse kruiden en rucola
Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

Cheesy ciabatta met varkensboerengehakt

met Italiaanse groenten en frisse tomaat
Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

Tonijnsteak met deluxe krieltjessalade

met witte kaas, honing-mosterddressing en verse kruiden
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Steak met zoete uiensaus

Steak met zoete uiensaus

met patatjes en komkommersalade
Kipfilet met citroen-kruidendressing

Kipfilet met citroen-kruidendressing

met geroosterde patatjes, pastinaak en wortel
Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

Noedels met biefstukreepjes in zoete Aziatische saus

en voor ouders: pikante rode peper
Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

Geroosterde groenten met granaatappel en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Naanpizza met geitenkaas en groenten

Naanpizza met geitenkaas en groenten

met kerstomatensalade en basilicumcrème
Romige spaghetti met garnalen

Romige spaghetti met garnalen

kies en mix toppings: citroen, rucola, broccoli en meer!
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Linguine met boerenworst en harissa

Linguine met boerenworst en harissa

met Parmigiano Reggiano, puntpaprika, en vers basilicum
Smokey mafaldine met chorizo

Smokey mafaldine met chorizo

met romige tomatensaus, pecorino en spinazie
Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

Biefstukreepjes met frisse yoghurtsaus

met amandelrijst, courgette en wortel
Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

Stoemp met gehaktballetjes en chorizo

met zongedroogde tomaten en geroosterde wortels
Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

Pikante udonnoedels met gemarineerde eieren

met pikante honingpinda's, sperziebonen en komkommersalade
Parelcouscous met witte kaas

Parelcouscous met witte kaas

met champignons, zoete aardappel en geroosterde pompoenpitten
Cheeseburgerbowl

Cheeseburgerbowl

met croutons, salade en smokey mayonaise
Varkensworstjes in honing-mosterddressing

Varkensworstjes in honing-mosterddressing

met rozemarijnkrieltjes en wortels
Rijst met garnalen en kippendij à la paella

Rijst met garnalen en kippendij à la paella

met chorizo, citroen en sperziebonen