Rumpsteak met Aziatische salade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rumpsteak met Aziatische salade

Rumpsteak met Aziatische salade

Met zelfgemaakte ovenfriet en limoenmayonaise

Fusion cuisine is een combinatie van verschillende kookstijlen en culinaire tradities. Denk bijvoorbeeld aan traditionele Aziatische gerechten met een westerse twist. Of, zoals in dit gerecht, de combinatie van een frisse oosterse salade en ingrediënten die niet misstaan in de Franse keuken: een heerlijk sappige biefstuk met aardappeltjes uit de oven.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Gluten
Soja
Sesamzaad
Eieren
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Vastkokende aardappelen

½ cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

¼ stuk(s)

Limoen

5 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

7 stuk(s)

Radijs

50 gram

Gesneden rodekool

(Kan bevatten Selderij)

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

25 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

1 gram

Rumpsteak

30 gram

Gemengde sla

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

1 tl

Honing

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3908 kJ
Energie (kcal)934 kcal
Vetten55 g
waarvan verzadigd10.6 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers11 g
Vezels9 g
Eiwitten39 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Snijplank
Fruitmesje
Oven
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Keukenpapier
Bord

Instructies

Frieten maken
1

Haal de rumpsteak uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in frieten van ongeveer 1 cm dik. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en meng met 1 el olijfolie per persoon. Breng op smaak met peper en zout en bak 30 – 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Dressing maken
2

Schil ondertussen de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Meng per persoon 1/2 tl limoensap, 2 tl sojasaus, 1 tl honing, 1/2 tl gember, 1/4 rode peper en 2 tl sesamolie in een kleine kom tot een dressing.

Radijs en kool aanmaken
3

Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng in een saladekom de geschaafde rode kool met de radijs en de dressing. Laat staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. De gemengde sla meng je er later pas doorheen.

Roosteren en mengen
4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Meng in een kleine kom 1/2 tl limoensap per persoon met de mayonaise.

Rumpsteak bakken
5

Dep de rumpsteak droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de rumpsteak 1 – 3 minuten per kant op middelhoog vuur bruin. Zet het vuur laag en bak nog 1 – 2 minuten per kant. Voeg na de laatste keer draaien de roomboter toe. Laat de rumpsteak kort rusten.

Serveren
6

Meng ondertussen de gemengde sla door de rode kool en radijs. Verdeel de salade over de borden. Snijd de rumpsteak (tegen de draad in, in plakken. Leg op de salade en garneer met het sesamzaad. Serveer met de frieten uit de oven en de limoenmayonaise.