Romige spaghetti met geitenkaas en courgette
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Romige spaghetti met geitenkaas en courgette

Romige spaghetti met geitenkaas en courgette

met broccoli, zongedroogde tomaten en basilicum

Wist je dat de courgette familie is van de pompoen? Daarom wordt courgette ook wel mergpompoen genoemd.

Labels:
Caloriebewust
•Veggie
•Extra groente
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

90 gram

Spaghetti

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen geitenkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Zongedroogde tomaten

10 gram

Geraspte Goudse kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Verse basilicum en oregano

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2832 kJ
Energie (kcal)677 kcal
Vetten26.9 g
waarvan verzadigd13.8 g
Koolhydraten77.8 g
waarvan suikers10.6 g
Vezels10.9 g
Eiwitten27.8 g
Zout1.4 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon. 
  • Kook water met een snuif zout in een ruime pot met deksel voor de pasta en de broccoli. 
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. 
  • Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.
  • Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn.
Koken
2
  • Kook de pasta, afgedekt, 10 - 12 minuten in de pot met deksel.
  • Voeg na 5 minuten de broccoli toe aan de pasta. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Snijd ondertussen de oregano fijn en de zongedroogde tomaten klein. 
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, ui, courgette en oregano 5 minuten.
  • Voeg daarna de bouillon en culinaire room toe en breng aan de kook.
Roomsaus maken
3
  • Voeg de pasta, broccoli en de kazen toe aan de pan en verhit nog 3 minuten (zie Tip).
  • Voeg de zongedroogde tomaten toe en breng op smaak met peper en zout.

Tip: Houdt niet iedereen van geitenkaas? Serveer dan alle geitenkaas apart op tafel.

Serveren
4
  • Snijd het basilicum fijn.
  • Serveer de pasta over de borden en garneer met het basilicum.