Roerbaknoedels met boerenworst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbaknoedels met boerenworst

Roerbaknoedels met boerenworst

met zwarte bonenpasta, spitskool en champignons

Wist je dat een rode paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Labels:
Caloriebewust
Familie
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1.25 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Lente-ui

65 gram

Champignons

1 stuk(s)

Varkensboerenworst

50 gram

Volkoren noedels

(Bevat Tarwe)

100 gram

Gesneden spitskool

15 gram

Zwarte-bonenpasta

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

2.5 gram

Sesamzaad

0.13 stuk(s)

Rode peper

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

1 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)636 kcal
Energie (kJ)2660 kJ
Vetten31 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13 g
Vezels8.6 g
Eiwitten28 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Préparer
1

Pour les nouilles, portez un bon volume d'eau à ébullition dans la casserole. Écrasez ou émincez l'ail. Râpez le gingembre à l'aide de la râpe à gros trous. Émincez l'oignon. Coupez les champignons en lamelles. Épépinez et émincez le piment rouge. Coupez l'oignon nouveau en fines rondelles. Réservez-en un peu de vert pour la garniture.

Tip: Let op: de rode peper is pittig! Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder rode peper of houd apart.

Cuire la saucisse
2

Faites chauffer 1/2 cs d'huile de tournesol par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y revenir le gingembre, l'ail, le piment rouge et l'oignon 1 à 2 minutes. Incisez la peau de la saucisse et sortez-en la chair. Formez-en de petits tas à l'aide d'une spatule et faites-les cuire 2 à 3 minutes en remuant. Pendant ce temps, faites cuire les nouilles 2 à 3 minutes dans la casserole. Ajoutez-y le chou pointu prédécoupé dans la dernière minute pour qu'il y cuise avec.

Cuire les legumes
3

Ajoutez la pâte de haricots noirs, l’oignon nouveau et les champignons à la sauteuse. Faites cuire 4 à 5 minutes à feu moyen-vif. Égouttez les nouilles et le chou pointu et ajoutez-les à la sauteuse. Déglacez le tout avec la sauce soja, 1 cc de vinaigre de vin blanc et 1 cs d'eau par personne. Mélangez bien le tout et réchauffez encore 1 minutes à feu vif.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.

Servir
4

Servez les nouilles avec les légumes sur les assiettes. Garnissez le tout de graines de sésame et du vert d'oignon nouveau réservé.

Tip: De volkoren noedels zijn gemaakt van 100% volkorenmeel en bevatten in vergelijking met witte noedels niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer, en vitamine B1, B2 en E.