Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

Roerbak met bulgogisaus en varkenshaaspuntjes

met Koreaanse kruiden en sperziebonen

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaak van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ-rundvlees.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Sulfiet
Tarwe
Sesamzaad
Vis
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Varkenshaasstukjes

35 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

75 gram

Basmatirijst

150 gram

Sperziebonen

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

½ stuk(s)

Ui

10 gram

Gezouten pinda's

½ stuk(s)

Rode paprika

½ zakje(s)

Gomasio

(Bevat Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zonnebloemolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)662 kcal
Energie (kJ)2769 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers17 g
Vezels11 g
Eiwitten36 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Pan met deksel
Grote wok of hapjespan
Vergiet
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Varkenshaaspuntjes marineren
1
  • Halveer eventuele grote varkenshaaspuntjes. Meng in een kom de varkenshaaspuntjes met per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en 1 1/2 tl Koreaanse kruidenmix. Meng goed en laat staan zodat de smaken kunnen intrekken.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst en kook de rijst, afgedekt, 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
  • Verwijder ondertussen de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 2 gelijke stukken.

Tip: Sperziebonen zijn rijk aan kalium, wat bijdraagt aan het behoud van een gezonde bloeddruk. Daarnaast zijn sperziebonen rijk aan ijzer en foliumzuur, wat zorgt voor een energiek gevoel.

Groenten snijden
2
  • Breng een bodem water aan de kook in een grote wok of hapjespan. Voeg de sperziebonen toe en kook 2 minuten. Giet daarna af.
  • Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de limoen in partjes.
Bakken
3
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de sperziebonen, rode ui en knoflook toe en bak 2 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus en 25 ml water per persoon toe. Verwarm nog 2 minuten.
  • Voeg de paprikareepjes toe en bak 4 minuten, of tot de saus is ingedikt.
  • Pers in de laatste minuut 1 limoenpartje per persoon uit boven de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de varkenshaaspuntjes toe. Bak 3 – 6 minuten, of tot de varkenshaaspuntjes gaar zijn.
  • Hak de pinda's grof.
  • Verdeel de rijst over diepe borden. Schep de groenten met saus en de varkenshaaspuntjes erbovenop.
  • Garneer met de pinda's, gomasio en 1 limoenpartje per persoon.