Skip to main content
Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

Tortelloni uit de oven in romige blauwekaassaus

met courgette, prei en Italiaanse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Deze tortelloni met paddenstoelen worden in Italië gemaakt door de familie Rana. Authentiek en smaakvol, zoals pasta hoort te zijn.

Labels:
Végé
Nouvel ingrédient
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe
Ei

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Ui

25 gram

Blauwekaasblokjes

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Prei

150 gram

Paddenstoelentortelloni

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe, Ei Kan bevatten: Mosterd, Soja)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

250 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Olijfolie

20 gram

[Plantaardige] boter

20 gram

Bloem

naar smaak

Zwarte peper

Energie (kJ)4035 kJ
Energie (kcal)964 kcal
Vetten54.6 g
waarvan verzadigd28 g
Koolhydraten86.7 g
waarvan suikers17.5 g
Vezels11.2 g
Eiwitten28.2 g
Zout3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium547.3 mg
Calcium88.5 mg
Iron1.6 mg
Hapjespan
Garde
Steelpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 220 graden en bereid de bouillon.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Snijd de ui en prei in halve ringen.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de courgette 2 - 3 minuten. 
  • Voeg de ui en prei toe en bak nog 5 - 6 minuten.
Saus maken
2
  • Verhit de boter in een steelpan op middelhoog vuur. Roer met een garde de bloem goudbruin.
  • Voeg 1/3 van de bouillon toe. Roer met de garde tot de bouillon is opgenomen.
  • Herhaal deze handeling 2 keer met de overige bouillon.
  • Roer tot de saus glad en breng aan de kook. Laat de saus 1 - 2 minuten indikken. Breng op smaak met peper.
Mengen
3
  • Voeg de culinaire room, Italiaanse kruiden en de helft van de kaas toe aan de saus. Kook 2 - 3 minuten.
  • Meng daarna de roomsaus door de groenten.
Serveren
4
  • Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van de ovenschaal.
  • Verdeel de tortelloni erover en bedek de tortelloni met de overige saus. Maak eventueel meerdere laagjes.
  • Verkruimel de overige kaas erover. Bak het geheel 15 - 18 minuten in de oven. 
  • Laat minimaal 3 minuten rusten en serveer de tortelloni daarna op borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders