Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk

Pulled chicken met coleslaw, maiskolf en augurk

Met een Turkse pide en gekarameliseerde rode ui

Lees meer

Net zo vol van smaak als het bekendere "pulled pork", maar veel sneller klaar is deze kip met koolsla. "Pulled" betekent in dit gerecht dat je het zachte, botergaar gestoofde vlees met twee vorken uit elkaar plukt. De friszure koolsla maak je zelf - het snijwerk hebben we je wel alvast uit handen genomen.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:Glutenbevattende granenEiMosterdMelk (inclusief lactose)
Voorbereidingstijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadNiveau 2
Ingrediënten
hoeveelheden
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden

2 tl

Gerookt paprikapoeder

4 stuks

Gemarineerde kipdrumsticks

2 stuks

Rode ui

1 stuks

Knoflookteen

2 stuks

Maiskolf

2 stuks

Turkse pide

(BevatGlutenbevattende granen)

200 g

Peen & kool

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

50 g

Volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

2.5 g

Verse bieslook

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Augurken

50 g

Pikante uienchutney

(Kan sporen van allergenen bevatten)

Zelf toevoegen

3 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
Energie (kJ)5125 kJ
Energie (kcal)1225 kcal
Vetten69.0 g
waarvan verzadigd21.4 g
Koolhydraten94 g
waarvan suikers39.6 g
Vezels8 g
Eiwitten53 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Cutting Board
Koekenpan
Oven
Schilmesje
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Ovenschaal
Hapjespan
Kom
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Voorbereiden
Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden en haal de roomboter uit de koelkast. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gerookt paprikapoeder 1 minuut. Voeg de kipdrumsticks toe, bak in 4 – 6 minuten rondom aan en breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.

Maiskolf en kip in de oven
Maiskolf en kip in de oven
2

Meng in een kleine kom de knoflook met 1 el roomboter per persoon. Leg de maïskolf op een bakplaat met bakpapier en smeer de bovenkant van de maïskolf in met de knoflookboter en breng op smaak met peper en zout. Leg de kipdrumsticks in een ovenschaal en zet deze ovenschaal op dezelfde bakplaat. Bak de maïs en kipdrumsticks 15 – 20 minuten in de oven. Bak de Turkse pide de laatste 3 – 4 minuten mee.

Ui karameliseren
Ui karameliseren
3

Verhit ondertussen een hapjespan, zonder olie, op middelhoog vuur en voeg de rode ui met een snuf zout toe. Bak 2 – 3 minuten. Voeg 1/2 el roomboter per persoon toe, roer tot de boter is gesmolten en zet het vuur op middelmatig. Laat de ui in ongeveer 15 – 20 minuten zacht worden. Roer af en toe door zodat de ui niet aanbrandt.

Salade maken
Salade maken
4

Meng ondertussen de gemengde kool en peen in een kom met mayonaise en yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd of knip de bieslook fijn. Snijd de augurken in plakjes.

Kip plukken
Kip plukken
5

Haal de kipdrumsticks uit de oven en snijd of trek voorzichtig het vlees van het bot. Het mogen kleine stukjes worden. Pas op voor de hete stoom die eruit komt.  Voeg, zodra de rode ui klaar is, de uienchutney en 2 el water per persoon toe aan de pan.

Serveren
Serveren
6

Snijd de Turkse pide open en beleg met een beetje koolsalade, de geplukte kip, gekarameliseerde ui en een paar stukjes augurk. Serveer met de maïskolf en garneer met de bieslook. Serveer de overige salade aan tafel.