
Misschien ken je de meatloaf vooral als een Amerikaans iets, maar dit is dus niet het geval. Hij komt oorspronkelijk uit wat wij nu West-Europa noemen, namelijk rondom Duitsland en Scandinavië!
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
⅓ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Knoflookteen
100 gram
Varkensboerengehakt
(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat: Gluten, Tarwe)
¼ pak(ken)
Tomatenblokjes
½ takje(s)
Verse rozemarijn
75 gram
Witte langgraanrijst
½ zakje(s)
Siciliaanse kruidenmix
15 gram
Zongedroogde tomaten
½ stuk(s)
Wortel
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
½ stuk(s)
Courgette
¼ el
[Plantaardige] boter
½ el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
30 ml
[Plantaardige] melk
naar smaak
Peper en zout


Tip: Bak het gehaktbrood eerst 20 minuten en snijd dan open om te kijken of het al gaar is.



Weetje: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 200 gram groente!
