USP: Soms is het heerlijk om terug te vallen op een klassieker. Pizza funghi staat niet voor niets op de kaart van elke pizzaria. Deze pizza funghi maak je op platbrood, en breng je op smaak met rode ui en tijm.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Champignons
½ pièce(s)
Oignon rouge
1 pièce(s)
Gousse d'ail
½ boule(s)
Mozzarella au lait de bufflonne
(Contient: Lait (contient du lactose))
200 g
Passata
½ sachet(s)
Thym séché
170 g
Pain plat libanais
40 g
Roquette
1 cc
Vinaigre balsamique noir
1 cs
Huile d'olive
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de champignons in plakken. Snipper de helft van de rode ui en snijd de rest in ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Trek de buffelmozzarella uit elkaar en scheur in kleine stukjes.
Verhit de helft van de olijfolie in een steelpan op middelmatig vuur en fruit de knoflook en de gesnipperde rode ui 1 - 2 minuten. Voeg de tomatenpassata, de zwarte balsamicoazijn en de helft van de gedroogde tijm, 1 el water per persoon toe en breng op smaak met peper en zout. Laat 6 - 8 minuten inkoken op middelmatig vuur, tot er een dikke saus ontstaat. Roer regelmatig door.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Bak de rode ui ringen en de champignons 4 - 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout. Bak ondertussen de platbroden 4 - 5 minuten in de voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier. (tip)
Haal de platbrooden uit de oven. Smeer de platbroden in met de tomatensaus. Verdeel het champignonmengsel en de buffelmozzarellastukjes over de pizza's. Garneer met de overige gedroogde tijm en bestrooi met peper en zout.
Bak de pizza's 5 - 7 minuten in de voorverwarmde oven, op een bakplaat met bakpapier.
Bestrooi de pizza's met de rucola en serveer.